Американке освојиле Фед куп послије 17 година!

Тенисерке Сједињених Америчких Држава освојиле су прву титулу у Фед купу после 17 година, а 18. у историји такмичења.  Сјајан отпор Белорусије, али радују се Американке! Америчке тенисерке освојиле су Фед Куп после 17 година.

Тенис 12.11.2017 | 20:30
Американке освојиле Фед куп послије 17 година!
У драматичном окршају са Белорусијом у Минску, Американке су до титуле стигле победом у дублу у петом мечу са 2-0 по сетовима.

Коко Вандевеј и Шелби Роџерс су савладале Арину Сабаленко и Аликсандру Саснович са 6:3, 7:6 (3) пред неколико хиљада белоруских навијача.

Белорускиње су у суботу недељу неочекиваним победама Сабаленко и Саснович над 13. играчицом света Слоун Стивенс успевале да изједначе и изборе "мајсторицу", али не и да преокрену и приреде сензацију. 

Американке су рутински добиле први сет у Минску, али је Белорусија преузела контролу у другом и повела 5:2. Међутим, САД прави два брејка и поравнава на 5:5 и 6:6, домаће тенисерке су трећи пут сервирале за 1-1, али су ипак подлегле притиску па су Американке стигле до победе. 

САД је рекордер по броју титула у Фед купу са 18, али је Американкама ово први тријумф од 2000. године. У међувремену су три пута поражене у финалу, последњи пут 2010. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар