АБА: Уморна Звезда на крилима Фелдина побиједила ФМП!

Кошаркаши Црвене звезде победили су у хали „Александар Николић“ екипу ФМП у мечу осмог кола АБА лиге – 84:77.  Звездина мука и одрађивање посла: Играо само Џејмс Фелдин! Црвено-бели савладали млађег брата из Железника - 84:77.

Кошарка 12.11.2017 | 19:15
АБА: Уморна Звезда на крилима Фелдина побиједила ФМП!
Црвено-бели су овим тријумфом забележили шести тријумф, а ФМП после осам одиграних кола има половичан учинак, 4-4.

Тим из Железника је током већег дела меча задавао проблеме екипи Душана Алимпијевића, па је на овој утакмици пресудио индивидуални квалитет појединица, пре свега Џејмса Фелдина који је одиграо најбољи меч у црвено-белом дресу. 

Звезда је играла без Милка Бјелица, Бранка Лазића и Пере Антића, али су поменути Фелдин и Рочести надокнадили њихов изостанак. 

Домаћини су боље започели меч и одмах стекли предност од 6:0, да би средином прве деонице водили 14:5, али су ’Пантери’ заиграли одлично и повели у финишу меча. Ипак, домаћини са минималном предношћу одлазе на први одмор – 19:18. 

Слична игра виђена је и у другој деоници где су црвено-бели водили, али је ФМП константно одржавао прикључак и у неколико пута и водио. 

ФМП је средином последње деонице успео да се примакне на поен заостатка (74:73), поготком Борише Симанића, али то је било све од екипе из Железника. 

Џејмс Фелдин је био најефиканији 31 поеном на свом конту (4/9 за два, 7/14 за три поена, а пратили су га Никола Јовановић са 12, Матијас Лесор и Тејлор Рочести са по 11 поена. 

Код ФМП су се истакли Филип Човић са 19 и Мајк Оџо са 14 поена.

Звезда је одрадила посао! После ове констатације може се ставити тачка на опис свега виђеног вечерас у хали Александар Николић, пошто су црвено-бели игром у леру, без претеране жеље, савлдали ФМП из Железника са 84:77 . Ништа корисно није могао да види Душан Алимпијевић у дуелу са млађим братом из предграђа, али је вероватно овај меч послужио као одлична прилика за регенерацију после тешких евролигашких битака.

Похвале је заслужио Џејмс Фелдин. Искусни бек је против Пантера наместио руку и меч завршио са убачених 31 поен.  Остало је било на нивоу - просека. Чак ни толико. ФМП је пробао, био добар спаринг партнер, али ништа више од тога. Меч за заборав.

Мучно је било гледати представу Црвене звезде против млађег брата из Железника. На лицима играча српског и јадранског шампиона били су видљиви трагови кошмарне ноћи из Малаге, те емотивне и физичке исцпљености. Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевићодлучио је да поред повређеног Пере Антића одмори Бранка Лазића, у игру није улазио ни Милко Бјелица.

ФМП је стално био на бранику, користио је техничке грешке и изгубљне лопте Црвене звезде. О томе како су црвено-бели играли најбоље илуструје податак да су промашили седам слободних бацања у првом полувремену. Из једноличне слике просечности искочио је само Џејмс Фелдин. Момак из Њујорка је пунио кош Лименки из свих позиција. Уписао је пет тројки и у правом полувремену убацио 19 поена.

Звезда никако није успевала да се одлепи. Највећа предност домаћина износила је пет поена. Преко Пота, Човића и Јеремића Пантери су претили. Чак и повели 25 секунди пре краја првог полувремена, али је Звезди предност вратио Џејмс Фелдин - 36:35.

Имао је сигурно шта да каже Душан Алимпијевић на полувремену изабраницима. Било је и даље озбиљних мањкавости у игри Црвене звезде, али је домаћин подигао ниво мотивације, почео да игра концентрисаније. Опет је повукао Џејмс Федлин и са две втројке почео да поставља ствари на своје место. Црвено-бели су брзо дошли до осам поена предности (50:42). Тада се Фелдину прикључио и Тејлор Рочести који је у трећој деоници нанизао шест асистенција.

ФМП је успео да приђе на минус пет, али после тројке Немање Дангубића било је јасно да ће бодови остати у Пиониру. Без обзираш то се у финишу разиграо Филип Човић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ФМП ЖЕЛЕЗНИК 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)

Дворана: Александар Николић

Гледалаца:1500

Судије: Радовић, Митровски,Стефановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радичевић 3, Дангубић 6, Давидовац-, Лазаревић 3, Добрић 2, Фелдин 31, Апић-, Јанковић 5, Рочести 11, Лесор 11, Јовановић 12.

ФМП: Човић 19, Ускоковић 7, Јеремић 8, Момиров, Пот 6, Ненадић 7, Бурсаћ 5, Радовановић 4, Ђумић 2, Симанић 5, Оџо 14.

АБА лига, осмо коло:

Црвена звезда – ФМП 84:77
19.00 Будућност - Цедевита
21.00 Петрол Олимпија – МЗТ Скопље

субота:
Мега Бемакс – Партизан 89:102

петак:
Цибона – Задар 78:80

понедељак:
21.00 Морнар - Игокеа

Табела:
1. Црвена звезда 6/2
2.Будућност 6/1
3. Партизан 5/3
4. Цедевита 5/1
5. ФМП 4/4
6. Мега Бемакс 3/5
7. Цибона 3/5
8. Задар 3/5
9. Игокеа 3/4
10. Морнар 3/4
11. Петрол Олимпија 2/5
12. МЗТ 2/5

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар