Бертомеу открио ко сљедећи улази у Евролигу...

Тони Паркер све чини како би свој клуб убацио у елитно друштво и изгледа да му добро иде. . .

Кошарка 15.11.2017 | 10:30
Бертомеу открио ко сљедећи улази у Евролигу...
Када се Евролига буде проширивала, а то се неће догодити пре 2019. године, први фаворит за улазак у елитно друштво биће Асвел из Вилербана. 

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу посетио је данас француског великана и изнео низ похвала на рачун управе клуба коју између осталог чине председник Тони Паркер и директор Никола Батум. 

"Под условом да испуни све услове, Асвел је главни кандидат за Евролигу", почео је Бертомеу. "Желимо један француски тим у лиги. Пуно причам са Паркером. Знам за његове пројекте, као и то да овај клуб има сјајну традицију. Лион и Вилербан су велико тржиште за нас. Њихова посебност је и у томе што имају лепу, нову дворану и кошаркашку академију за младе играче". 

Тони Паркер одавно је показао амбицију да уведе Асвел у Евролигу. Он је чак говорио да се нада уласку у јесен 2018, али од тога ипак неће бити ништа...

"Оно што је сигурно јесте да проширења неће бити до 2019. године, дакле, Асвел сигурно неће играти наредне сезоне", разјаснио је Бертомеу.  

Подсетимо, Евролига тренутно броји 16 учесника. Десетогодишње уговоре потписали су Ефес, Барселона, Басконија, ЦСКА, Фенербахче, Макаби, Олимпија Милано, Олимпијакос, Панатинаикос, Реал и Жалгирис, једно место попуњава победник Еврокупа, а преостала четири попуњавају најбољи (или први иза лиценцираних) из АБА лиге, ВТБ-а, Шпаније и Немачке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар