ЕП до 21: Лука Јовић и дебитанти - Србија побиједила Аустрију!

Србија фуриозним финишом до четврте победе! Млада репрезентација Србије победила је Аустрију као гост у мечу четвртог кола квалификација за Европско првенство – 3:1 (1:0).  Млада репрезентација Србије остварила и четврту победу у квалификацијама за Европско првенство 2019. године захваљујући головима Александра Лутовца, Луке Јовића и Луке Илића. Одлична издања дебитаната.

Фудбал 11.11.2017 | 12:45
ЕП до 21: Лука Јовић и дебитанти - Србија побиједила Аустрију!
Селекција Горана Ђоровића наставила је са сјајним партијама и задржала је максималан учинак у Групи 7, престигавши првопласирану Русију, која има и меч више.

Победници девет група обезбедиће директан пласман на завршни турнир у Италију и Сан Марино 2019. године, док ће најбоље четири другопласиране селекције играти бараж.

'Орлићи' су били бољи ривал од самог старта, да би до предности дошли после пола часа игре голом Александра Лутовца, и стечено вођство чували све до последњеих десет минута игре. 

Међутим, Аустријанци после сјајне тимске акције успевају да изједначе и деловало је да неће бити победника, али је онда уследио експресан одговор Србије. 

Најпре је Лука Јовић успешно реализовао једанаестерац, после фаула над Сашом Лукићем у 87. минуту, а потом Лука Илић после правовременог утрчавања поставља коначан резултат у првом минуту судијске надокнаде. 

У наредној рунди, 14. новембра, нашу селекцију очекује гостовање Јерменији.



Четврта победа "орлића" у квалификацијама за Европско првенство!

Млада репрезентација Србије одиграла је добар меч против Аустрије на стадиону Адмире и славила захваљујући головима Александра Лутовца, Луке Јовића и Луке Илића чиме је поново избила на чело своје квалификационе групе "7" испред Русије.

Аустријанци су добро парирали момцима Горана Ђоровића и успели да стигну до изједначењаа у 80. минуту, али је Србија тада ухватила нови "залет" и постигла још два гола за победу.

АУСТРИЈА - СРБИЈА 1:3 (0:1)

С обзиром на то да су носиоци ове генерације Марко Грујић, Андрија Живковић и Немања Радоњић прекомандовани у "А" селекцију Србије за азијску турнеју, Горан Ђоровић је морао да направи неколико промена, па је тако од старта у везном реду шансу указао Ерхану Машовићу, који је играо уз Сашу Лукића и Данила Пантића, односно по крилима где су наступили Петар Мићин и Александар Лутовац, дебитанти.

Управо је фудбалер Рада искористио одличан шут играча Чукаричког, када му је Шлагер одбранио, и одбијену лопту убацио у мрежу за вођство Србије.

То је била готово и једина шанса у првом полувремену које је било без много ритма, док је Србија у наставку обично претила из контри док је Аустрија имала "јалову" иницијативу без опаснијег покушаја, све до 80. минута и одличног потеза Јакуповића који је искористио лоше кретање одбране нашег тима, па је упослио капитена Лајмера који је обишао Радуновића и поравнао резултат.

Србија је тада кренула по победу и након хаоса у шеснаестерцу Аустрије управо је Лајмер оборио Лукића, а најстрожу казну у гол је претворио Лука Јовић.

До краја меча Србија је била далеко озбиљнији ривал, а након одличног паса Луке Аџића за још једног дебитанта и клупског саиграча Луку Илића, видели смо и гол из "мртвог угла" младог везисте Црвене звезде за коначних 3:1.

Србија наредни меч игра у уторак против Јерменије, а тренутно је првопласирана у групи са 12 бодова испред Русије која има два бода мање и одигран меч више.

Квалификације за Европско првенство:

Јерменија – Русија 1:2 (0:1)

Аустрија – Србија 1:3 (0:1)
Лајмер 80 - Лутовац 30, Јовић 87(п), Илић 90+1

АУСТРИЈА: Шлагер - Глухаковић, Марешић, Вобер, Фридл - Ловрић (од 46. Јакуповић), Љубичић, Хонсак (од 78. Баумгартнер), Лајмер, Хорват - Квасина (од 62. Калајџић).

СРБИЈА: Радуновић - Гајић, Јовановић, Миленковић, Богосавац - Машовић, Лукић, Пантић (од 60. Илић) - Мићин (од 64. Аџић), Лутовац (од 88. Стевановић) и Јовић.

Табела:
1. Србија 4 0 0 12:3 12
2. Русија 3 1 1 8:4 10
3. Јерменија 2 1 3 5:10 7
4. Аустрија 2 0 1 8:1 6
5. Гибралтар 1 0 5 1:14 3
6. Македонија 1 0 2 3:3 3

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар