Меси се наљутио: Људи свашта причају!

Па, нисам ја такав да бирам селектора и с ким ћу да играм! „Навикао сам“, поручује ас Аргентине.

Фудбал 11.11.2017 | 11:45
Меси се наљутио: Људи свашта причају!
Меси се пита за све. Меси бира селектора. Меси одлучује ко игра, а ко седи на клупи.

Аргентинска, последично томе и светска јавност, убеђена је да је један од најбољих фудбалера планете, Лионел Меси све и свја у тамошној репрезентацији и да ниједна кадровска одлука не може да прође мимо његовог знања. Штавише, да и сам вуче конце у државном тиму, али...

Ас Барселоне не само да је оштро демантовао такве наводе, већ уверава читав фудбалски свет да није такав, те да је играч као сви други и да као такав поштује избор главнокомандујућег. У овом случају, Хорхеа Сампаолија.

„Љут сам. Људи тако олако говоре неке ствари. Причају нешто што не знају. С једне стране, љут сам, а с друге сам навикао на све. Навикао сам на све апсурде изговорене не само о мени, него о и колегама уз репрезенатције у протеклих неколико година. Могу да живим с тим“, поручује Меси из Москве, где се са селекцијом Аргентине у суботу игра контролни меч са Русијом.

Сличне приче појављују се редовно у и око Барселоне, а сад поново стижу из Аргентине, иако је пре само месец дана Лео хет-тиком против Еквадора осигурао директан пласман својој репрезентацији на Мундијал.

„Лаж је да сам ја тај који поставља селекторе у репрезентацију или одлучујем ко ће у њој да игра. Не, ја сам само један од играча ове селекције. Замислите да кажем величинама као што су Ангхел ди Марија, Серхио Агуеро, Гонзало Игуаин или Хавијер Максерано, доказаним широм света, „е, играте, зато што сте моји пријатељи“. То би био недостатак поштовања према њима. И према мени. Још једном - лаж је. Никад нисам бирао селектора или екипу с којом ћу да играм или оне с којима, наводно, нећу. Нисам такав“.

Лета 2016. Меси је шокирао спортски свет одлуком да се, после пораза у финалу Копа Америка од Чилеа, повуче из репрезентације, али је на срећу Аргентинаца остао и сад се од њега очекује да заблиста и на Мундијалу у Русији.

„Искрено говорећу, нисам одлучио докле ће трајати моја репрезентативна каријера. Да нисмо отишли на Мундијал, мислим да би то био крај. И за мене и за Маскерана, Игуаина и Ди Марију, јер би била лудост да нисмо изборили пласман у Русију. Не смем ни да замислим шта би се десило да нисмо успели, било би ужасно“.

А да ли му је предстојеће Првенство света и последње, јер ће за оно наредно, у Катару 2022. имати 35 лета?

„Не знам... Трудим се да не гледам далеко, него да постављам циљеве у блиској будућности. Не знам шта ће се десити после Првенства света, надам се да ћемо расти наредних месец и искористити предности у оно мало времена колико нам је остало до Русије“, додао је Лионел Меси.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Газда

11.11.2017 18:33

Реално он сам вуце аргентину вец годинама, па има и право да се пита за све.

ОДГОВОРИТЕ