Пјешице по радни стаж у Сарајево

Радници предузећа "Витезит" из Витеза јутрос су пјешке кренули према згради федералне Владе у Сарајеву, гдје би требало да стигну прексутра, а циљ им је да затраже увезивање радног стажа за 19 радника који су стекли услове за пензију.

Босна и Херцеговина 22.10.2017 | 13:47
Пјешице по радни стаж у Сарајево
Сафет Сивро, предсједник Синдиката "Витезита", рекао је да је ово њихов први захтјев. Он је додао да ће у Сарајеву остати док не буду испуњени услови радника фабрике експлозива.

Нермин Џиндић, федерални министар енергије, рударства и индустрије, рекао је да се морају поштовати процедуре и правила.

"Не може се послати захтјев за увезивање радног стажа и пар дана од тога организовати протесте. То је случај радника 'Витезита'. Ми јесмо запримили захтјеве ових радника, обрадили је и упутили Федералном министарству финансија. Након што добијемо позитивно мишљење Министарства ми ћемо завшити читаву процедуру, што не би требало да траје дуже од неколико седмица", рекао је Џиндић.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

камелеон

22.10.2017 12:02

Јели се ово догађа у дијелу бих у којем се живи као у Швајцарској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

22.10.2017 12:08

Па они производе војни материјал мора да ИСИЛ не плаца преузету робу Баки Баки лоповцицу гдје је лова гдје је Ердиганов аманет

Name

АР

22.10.2017 12:13

Ме ово Је у оном дијелу гдје су бар протести дозвољени Неце их доцекати Баја са контрапротестима И полицијом Бар И'м Је то дозвољено Ста ми имамо

Name

Мл

22.10.2017 12:44

Само се ви спрдајте око оваквих ствари,а у оба ентитета нити хљеба,ни леба,а круха поготово.Зиви неко као у Свајцарској цак и боље.Добро људи када цете се ви поцети борити за постен народ?Цитам некидан оног дегенерика Васица,пази гдје казе,тамо гдје се прица о лоповлуку и корупцији СНСД побијед.Ко је овдје бре луд???

Name

Ре ,

22.10.2017 17:18

Било на коју страну света окренес, само саме мафије "Е сада буди паметан милојко "који ј...е ја одох на љуту код комсинице ,а ови лопови нека спавају као зецови:незнају дали це јутра доцекати

Name

Кики

22.10.2017 23:01

Људи након мјесец дана протестују а код нас се не уплацују доприноси за здравство и пензију вец 7 година и све нам је добро и ок...хехехе.

ОДГОВОРИТЕ