ФС БиХ: Нови селектор до 10. новембра!

Констатовано је да је досадашњем селектор Баждаревићу истекао уговор са посљедњом утакмицом квалификација и тренутно смо без селектора ”А” репрезентација, рекао је генерални секретар Н/ФС БиХ Јасмин Баковић.

Фудбал 21.10.2017 | 13:00
ФС БиХ: Нови селектор до 10. новембра!
Након тросатне сједнице Извршног одбора Ногометног/Фудбалског савеза БиХ (Н/ФС БиХ) генерални секретар Јасмин Баковић наговијестио је да би име новог, мада је и Мехмед Баждаревић у игри, селектора требало бити познато 10. новембра за када је заказана наредна сједница фудбалске владе.

На сједници формирана је стручна комисија која ће извршити анализу и изнијети приједлоге Извршном одбору о томе хоће ли Баждаревић бити селектор или ће бх. тим водити његове насљедник. У комисији уз чланове Комитета за посредовање у којем су Ивица Осим, Сеад Кајтаз и Душко Бајевић бити и Звјездан Мисимовић.

“Извршни одбор је на данашњој сједници једногласно констатовао да у квалификацијама за Свјетско првенство у Русији наша 'А' репрезентација није остварила циљ. Констатовано је да је досадашњем селектор Баждаревићу истекао уговор са посљедњом утакмицом квалификација и тренутно смо без селектора 'А' репрезентација. На темељу тога се задужује Одбор за посредовање, односно Осим заједно са Бајевићем и Кајтазиом, укључујући и Мисимовића, да до 1. новембра ове године утврде и дефинишу приједлог новог селектора, који ће бити достављен Извршном одбору на даље разматрање. Наредна сједница Извршног одбора заказана је за 10. новембар“, нагласио је Баковић након сједнице.

Додао је да нико није искључен из игре за новог селектора, па ни Баждаревић, те да се нада како ће све ићи по плану, како би бх. национални тим добио стратега на вријеме.

“Извршни одбор до сада није никога контактирао нити је било ко нас контактирао, јер не би било коректно према досадашњем селектору Баждаревићу. Чекали смо да он поднесе извјештај, да се Извршни одбор одреди према његовом извјештају и статусу. То је данас и урађено и креће процедура која се односи на избор новог селектора“, закључио је Баковић.

Осим, који је један од четири члана стручне комисије казао је да је за сада одлука да сједну заједно и размисле мало о имену селектора, како се не би залијетали са избором.

“По мени би било најбоље да сачекамо жријеб и да знамо с ким играмо. Овако док не знаш, можеш налетјети на Португал и Шпанију. Одлуку ће донијети Извршни одбор, а на приједлог комитета. Сјешћемо и размислити мало, доћи ће и Душко Бајевић, волио бих да дође рецимо и Сафет Сушић да се појави на том стручном дијелу, да причамо о сваком кандидату да не буде пресјечено“, рекао је Осим.

Сједници ИО присуствовао је и селектор Баждаревић, који након састанка није желио давати изјаве, него је само у друштву колеге из младе репрезентације Винка Мариновића напустио хотел “Европа“.

С обзиром да је репрезентација БиХ и у квалификацијама за ЕУРО 2016 елиминисана у баражу од Републике Ирске, па се са Баждаревићем није пласирала на два узастопна велика такмичење шансе да остане селектор су му минималне.

Наводно први на листи жеља водећих људи Н/ФС БиХ и даље је Мехо Кодро, некадашња звијезда славне Барселоне, данас успјешни тренер швицарског Сервета.

Противкандидати у трци за селекторску фотељу су му Амар Осим, некада трофејни тренер сарајевског Жељезничара и уважени хрватски стручњак Роберт Просинечки, селектор Азербејџана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар