ЛШ: ПСЖ 12:0, гази и Барса, Коларов режирао реми са Џеком!

Фудбалери Пари Сен Жермена, Барселоне и Манчестер Јунајтеда једном су ногом у осмини финала Лиге шампиона, на половини групне фазе.  Балкански кланови дивљали у Лондону и Торину! Барса даје играча форе, страшни трио ПСЖ-а! Бајерн рутински. И Базел би у нокаут фазу.

Фудбал 18.10.2017 | 23:20
ЛШ: ПСЖ 12:0, гази и Барса, Коларов режирао реми са Џеком!
У Групи А Јунајтед је минималним тријумфом на гостовању против Бенфике стигао до треће победе, а прати га Базел који је у директном окршају за друго место славио против ЦСКА 2:0.

У Групи Б ПСЖ је прегазио и Андерлехт са 4:0, уз по гол Мбапеа, Каванија, Нејмара и Ди Марије за гол разлику 12:0, а лако је славио и Бајерн са 3:0 против Селтика.

У групи Ц Челси и Рома су ремизирали 3:3 у дербију вечери, домаћин је испустио 2:0, Александар Коларов је голом и асистенцијом режирао прекорет "Вучице" на Бриџу, али је Еден Азар спасао шампиона Енглеске. У првом мечу групе Атлетико је освојио само бод у Казахстану.

У групи Д Барселона нема конкуренцију, са играчем мање је савладала Олимпијакос 3:1, док је Јувентус у финишу сломио Спортинг са 2:1 у окршају за друго место на табели.

Група А: Трагичан деби српског рекордера, шок у Москви

Јунајтед је прегрмео најтеже гостовање у групи са сва три бода. Мучили су се "Црвени ђаволи" да пробију отпор Бенфике у Лисабону, ретко су успевали да запрете младом Милету Свилеру кога је први запослио можда будући саиграч из репрезентације Немања Матић.

Свилар је био у центру пажње у одлучујућем тренутку утакмице, 25 минута пре краја трагично реагује после центаршута Маркус Рашфорда из слобогног ударца.

Наизглед рутинска интервенција је пошла наопако, није успео да се заустави са лоптом у рукама, прешао је гол линију и донео Јунајтеду победу.

У другом мечу групе Базел је шокирао Москву. Тауљант Џака је сјајним голом у 29. минуту упропастио тактику "Армејаца", који су до краја меча јалово нападали.

У самој завршници Швајцарци су то казнили и после контранапада голом Оберлана "оверили" важну победу у директном окршају за друго место и осмину финала.

У Групи А, Манчестер јунајтед је убележио и трећу победу пошто је Маркус Рашфордлукавим ударцем из слободног ударца искористио неискуство нашег Милета Свилара, од данас најмлађег голмана у историји Лиге шампиона. Била је то сасвим солидна представа 18-годишњег голмана све то кобног 64. минута, када је Рашфорд видео да је чувар Бенфикиног гола излетео са линије, а Свилар неопрезно са лоптом у рукама ушао у сопствену мрежу.

У другом мечу Групе А, Базел је захваљујући Тауланту Џаки и Димитрију Оберлануосвојио потенцијално гигантска три бода у Москви. На гостовању код ЦСКА 2:0 за друго место на табели. Ако у реваншу за две недеље као домаћини успеју да понове подвиг са ВЕБ Арене практично ће осигурати место у нокаут фази такмичења.

Група А:

Бенфика – Јунајтед 0:1 (0:0)
Рашфорд 65

ЦСКА – Базел 0:2 (0:1)
Џака 29, Оберлан 90

Табела:
1. Јунајтед 3 3 0 0 8:1 9
2. Базел 3 2 0 1 6:3 6
3. ЦСКА 3 1 0 2 3:6 3
4. Бенфика 3 0 0 3 1:8 0

Група Б: "Свеци" марширају, его подмирен, Бајерн прати

ПСЖ наставља да гази ривале у својој групи, немилосрдно је разбио и Андерлехт протутњавши кроз Брисел са четири гола. Што је још важније за "Свеце", погодила су сва тројица нападача па је и њихов его подмирен.

Редом су погађали Мбапе, Кавани, Нејмар и Ди Марија. Посебно се истакао младо Мбапе који је након поготка кроз ноге голмана за вођство у трећем минуту, несебично асистирао Каванију за 2:0 у финишу полувремена што је сломило домаћина.

Средином другог полувремена Нејмар је запрепастио домаћине ударцем по земљи из слободњања који завршава у мрежу, а тачку ставља Аргентинац рутинским лобом два минута пре краја.

На сличан начин је Бајерн испратио Селтик из Минхена. Меч је решен за пола сата, сјајним погоцима Милера и Кимиха, а тријумф је потврдио Хумелс својим специјалитетом после корнера.

Апсолутно никакве драме неће вероватно бити у Групи Б, јер су Пари Сен Жермен и Бајерн светлосним годинама испред Селтика и Андерлехта што се видело и у вечерашњим утакмицама. Пари Сен Жерменом трио из снова у саставу Килијан Мбапе, Единсон Кавани и наравно Нејмар урнисао је Андерлехт усред Брисела и исцртао убедљивих 4:0 за Свеце које је Анхел Ди Марија само зачинио поготком у 88. минуту. Бајерн је на Алијанц Арени био нешто милостивији и испратио Селтик победом од 3:0, а стрелци су били Томас Милер, Џошуа Кимих и Матс Хумелс.

Група Б:

Андерлехт – ПСЖ 0:4 (0:2)
Мбапе 3, Кавани 44, Нејмар 66, Ди Марија 88

Бајерн – Селтик 3:0 (2:0)
Милер 17, Кимих 29, Хумелс 51

Табела:
1. ПСЖ 3 3 0 0 12:0 9
2. Бајерн 3 2 0 1 6:3 6
3. Селтик 3 1 0 2 3:8 3
4. Андерлехт 3 0 0 3 0:10 0

Група Ц: Бивши "грађани" покварили вече на "Бриџу"

Дерби кола је оправдао тај статус, виђено је шест голова и још неколицина сјајних шанси на "Стамфорд Бриџу", а оба тима могу бити задовољна и коначним резултатом.

Рома ће сигурно да жали што је олако испустила вођство стечено 20 минута пре краја, али мора да буде захвална на боду јер је губила 2:0 после 38 минута игре.

Давид Луиз је шести пут од последњих осам својих погодака постигао ван казненог простора, сјајним ударцем са око 20 метара, да би потом погодио и Азар.

Међутим, "Вучицу" у игру само два минута касније враћа Александар Коларов снажним ударцем из казненог простора између тројице ривала.

Средином другог полувремена бивши играчи Манчестер Ситија бацају на колена "плавце". Прво Џеко спектакуларним волејом поравнава на 2:2, да би само шест минута касније исти играч преокрнуо резултат, на асистенцију Коларова.

Међутим, кратко је трајала радост Римљана, 15 минута пре краја Азар сјајно реагује на цетаршут Педра и ударцем главом са земље са пенала поставља коначан резултат.

Антонио Конте ће изгубити гласне жице. Имали су играчи Челсија Рому на тацни, али балкански клан на челу са Александром Коларовим и Едином Џеком одлучио је да покаже зубе Вучице. Гол и асистенција српског репрезентативца, два поготка босанског и повратак из мртвих који ће се памтити у Вечном граду. Кад су сви почели да госте посипају пепелом,Коларов и Џеко су удахнули живот саиграчима. Мало је недостајало и да улогу губитника предају Плавцима, али Еден Азар се није дао, па је велики дерби Групе Ц Лиге шампиона завршен без победника - 3:3.

Резултат који ће можда и највише разочарати мадридски Атлетико с обзиром да Јорганџије сада имају већ три бода мање од Роме, чак пет од Челсија. А и Челси и Рома, упркос свим повременим проблемима у игри, уливају више оптимизма него Атлетикове игре.

Посебно кад Коларов и Џеко заиграју као помахнитали.

Група Ц:

Челси – Рома 3:3 (2:1)
Луиз 11, Азар 38, 75 – Коларов 40, Џеко 64, 70

Карабаг – Атлетико 0:0

Табела:
1. Челси 3 2 1 0 11:4 7
2. Рома 3 1 2 0 5:4 5
3. Атлетико 3 0 2 1 1:2 2
4. Карабаг 3 0 1 2 1:8 1

Група Д: "Центурион" Меси, месија Манџукић

Барселона са пола снаге осваја ову групу, чак и са играчем мање током целог полувремена рутински стиже до бодова.

Лионел Меси је са два маестрална потеза преломио меч у тренутку када је Олимпијакос кренуо на све или ништа на 0:1 и играчем више.

Каталонци су повели захваљујући аутоголу Никулаеа, али их на цедилу крајем полувремена оставља искусни штопер Ђерар Пике, јер је због гола руком добио други жути картон.

Олимпијакос је покушао увођењем Уроша Ђурђевића да стигне бар до бода на Камп Ноу, али Барса ставља тачку у року од пет минута.

Меси прво постиже сјајан гол из слободног ударца, за свој јубиларни 100. гол у такмичењима УЕФА, а потом после маестралне соло акције по десној страни сервира погодак Луки Дињу.

Гости успевају само да ублаже пораз у последњем минуту, Никулае се лепим голом главом после корнера искупио за аутогол.

У другом мечу групе Јувентус се намучио у окршају за друго место. Спортинг је повео захваљујући Фортуни, након што је Буфон добио дуел "1 на 1" лопта се одбила о Сандра и завршила у мрежи.

Пјанић врло брзо поравнава сјајним голом из слободног ударца у стилу Дејвида Бекама, Португалци су одолевали до саме завршнице, а онда Масимилијано Алегри прави савршен потез, уводи Дагласа Кошту који на први контакт са лоптом сервира гол Марију Манџукући за важну победу.

Неизвесно ће бити и у Групи Д, али вероватно не кад се буде закувала полемика око првог места, пошто је Барселона, без обзира на то што је Ђерар Пике Олимпијакосу дао "играча форе" покушавши да превари судију Вилијама Колума и руком да гол због чега је "награђен" другим жутом картоном већ у 42. минуту, лако стигла до нове убедљиве победе - 3:1. Аутогол Димитроса Николауа донео им је иницијалну предност, потом јеЛионел Меси својим 15. поготком у сезони дуплирао вођство, да би Лука Дињ сипао шлаг на торту.

Занимљиво, други најбољи стрелац Блаугране у овој сезони није један играч, већ - противнички фудбалери. Никулаеов погодак био је пети аутогол Барсиних ривала.

Барселона је тако остала максимална са девет бодова, док је Јувентус други са шест, али без разлога да се превише буса у груди, јер га је Марио Манџукић спасио у сусрету са Спортингом. Хрватски интернационалац је у 84. минуту постигао победоносни гол за 2:1, али Португалци кући иду са сазнањем да у реваншу могу да се порвају  са Старом дамом.

Истина, аутогол Алекса Сандра им је донео гол предности већ на почетку меча, али да није било лепотице Миралема Пјанића за изједначење ко зна да ли би се Јувентус извукао. Мада, зато торински гигант и има играче врхунске класе. Они и јесу обучени за да решавају утакмице генијалним потезима.

Група Д:

Барселона – Олимпијакос 3:1 (1:0)
Николау 18аг, Меси 61, Дињ 64 – Николау 90

Јувентус – Спортинг 2:1 (1:1)
Пјанић 29, Манџукић 84 – Сандро 12аг

Табела:
1. Барселона 3 3 0 0 7:0 9
2. Јувентус 3 2 0 1 4:4 6
3. Спортинг 3 1 0 2 4:5 3
4. Олимпијакос 3 0 0 3 2:8 0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ккк

19.10.2017 06:17

Ко писе ове цланке, ни на ста не лице!

ОДГОВОРИТЕ