ЛЕ: Партизанова порука мира из Елбасана...

Фудбал је амбасадор коју уједињује људе! „Фудбал никад не раздваја, него зближава. Порука је да смо били добро третирани, надам се да ћемо бити спортски прихваћени, а да ће победника одлучити фер борба“, рекао је Ђукић.  Стојковић: Волео бих да не пипнем лопту наредних 10 утакмица! Голман црно-белих имао прилику да се увери у атмосферу на Елбасан Арени.

Фудбал 19.10.2017 | 13:45
ЛЕ: Партизанова порука мира из Елбасана...
Фудбалери Партизана спремни су за утакмицу са Скендербегом и надају се да ће сутра (21.05) у Елбасану доћи до вредних бодова.

Црно-бели максимално респектују албанског представника, али су свесни својих квалитета и то ће покушати да покажу и на терену.

„Очекује нас добар меч против агресивне и тврде екипе каква је Скендербег. Реч је о тиму који игра офанзиван фудбал. Свесни смо да ове утакмице доста одлучују, надамо се добром мечу и добром резултату“, поручио је Мирослав Ђукић на конференцији пред меч

С обзиром да су црно-бели одржали конференцију и у Београду, већину питања у Елбасану постављали су албански новинари, који су били више него коректни. Они су подсетили су Београђање на Фљармутари и елиминацију од пре 30 година?

„Прошло је много времена, ови момци што ће сутра играти ту утакмицу нису ни видели, тако да она неће имати никаквог утицаја на сутрашњу“, јасан је Ђукић.

Колико познајете Скендербег?

„Доста, видели смо доста њихвих утакмица, анализирали смо их“.

Плашите ли се притиска са трибина?

„Супер смо третирани овде, нема никаквих проблема, а ми се не плашимо никаквог амбијента. Овде смо дошли да играмо фудбал, 11 на 11 је на терену, они ће решавати судбину меча. Навикли смо да играмо у тешким амбијентима, јер смо професионалци“.

О навијачима, забрани да иду на гостовања, односно препоруци клубова у сарадњи са УЕФА?

„Мислим да су таква времена и боље је да избегнемо било какве нептијатности. Желимо да се у будућности те ствари поправи, да наше присталице у будућности могу да дођу овде, а и њихове у Београд“.

Партизан има само бод из два кола, али се Ђукић не слаже да је то слаб учинак.

„Није тачно да нисмо почели добро групу, јер смо играли нерешено против Јанг Бојса, који је добра екипа, на њиховом стадиону. А после смо изгубили од фаворита какав је Динамо. Није то лош почетак. Ове утакмице са Скендербегом ће нам бити кључне по питању амбиција“.

Да ли бисте били задовољни нерешеним резултатом?

„Партизан увек иде на победу, али и ако буде реми бићемо задовољни, јер смо свесни да наспрам себе имамо тешког ривала. Нерешено овде није неуспех“.

Какву ћете поруку послати из Елбасана?

„Послаћемо поруку мира. Фудбал никад не раздваја, него зближава. Порука је да смо били добро третирани, надам се да ћемо бити спортски прихваћени, а да ће победника одлучити фер борба. Надам се да ћемо схватити да нам је у региону свима потребам мир. Да не правимо тензије, јер је фудбал амбасадор који уједињује људе“, закључио је Ђукић.

Репрезентативни чувар мреже Владимир Стојковић небројано пута у досадашњем току сезоне спашавао је Партизан, али не би имао ништа против да у наредних неколико утакмица не буде главни актер мечева црно-белих.

Уколико тако буде и против Скендербега, Парни ваљак ће бити изузетно близу позитивног резултата.

„Не размишљам у том првацу. Волео бих да неко од офанзиве постигне погодак, а што се мене тиче волео бих да не пипнем лопту наредних 10 утакмица. Да уопште не морам да интервенишем”, поручује Стојковић.

Искусни голман се такође нада да ће утакмица протећи у мирној атмосфери.

„Биће леп меч за публику, надам се да ће бити фер меч и да ће на крају бољи победити“.

Стојковић је имао прилику у дресу са националним грбом да осети атмосферу на Елбасан Арени.

„Колико се сећам, била је лепа атмосфера и доста људи, а ми смо победили. Све у свему,остало ми је лепо сећање“, поручио је Стојковић.

Утакмица између Скендербега и Партизана заказана је за четвртак од 21.05. Оба тима након два одиграна кола у групи Б имају по један освојени бод.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар