Почиње "српска" НБА - ко ће бити најуспјешнији?!

Нова НБА сезона почела је спектакуларно, а већ друге ноћи на делу бисмо могли да гледамо четворицу српских играча.

Кошарка 18.10.2017 | 20:50
Почиње "српска" НБА - ко ће бити најуспјешнији?!
На програму ће бити чак 11 утакмица најјаче лиге света, али је да на паркетима широм америчког континента буду тројица ‘Орлова’, пошто је наступ Богдана Богдановића неизвестан због повреде.

Богдан је у претпоследњој утакмици предсезоне незгодно доскочио и искренуо скочни зглоб, па је због болова и отока паузирао неколико претходних дана и вероватно неће бити на располагању за премијеру Кингса против Хјустона.

Међутим, извесно је да ће Никола Јокића играти за свој Денвер који ове сезоне има велике амбиције, а српски интернационалац пропустио је Евробаскет како би се што боље припремио за нову сезону.

Већ у припремном периоду било је јасно да је спреман да ове сезоне Нагетсе одведе у плеј-оф – тај дуел на програму је у Солт Лејк Ситију, од три сата после поноћи по нашем времену.



Међу 11 утакмица биће и она између Сан Антонио Спарса и Минесота Тимбервулвса – иако је екипа Грега Поповића фаворит у овом дуелу, многи кошаркашки стручњаци сматрају да би управо ова сезона могла да буде одскочна даска за франшизу из Минесоте.

Карл-Ентонију Таунсу и Ендруу Вигинсу у друштво су стигли Џеф Тиг и Џими Батлер, "скоцкан" је одличан тим, што је потврђено тријумфом над Голден Стејтом у предсезони.

Сада долази оно право, а то је такмичарска кошарка – уколико желе да конкуришу за плеј-оф, мораће да побеђују и најбоље, а нема много већих од Попових ‘Мамуза’.



Друге ноће на делу нећемо гледати Милоша Теодосића, али можда хоћемо Бобана Марјановића за којег је најављена нова улога у Детроиту.

"Када је на паркету, Бобан Марјановић би могао да буде један од играча које је најтеже чувати у нападу", рекао је пре почетка сезоне тренер Пистонса Стив Ван Ганди.

Ипак, није увек пуштао Бобија на паркет у предсезонским утакмицама и још се не зна да ли га је чувао или не рачуна баш толико на њега, колико је говорио у медијима. То ћемо сазнати већ од један сат после поноћи, када гостују Шарлот Хорнетси.



У најјачој лиги света је још Милош Теодосић, чију магију чекамо на првој утакмици Лос Анђелес Клиперса.

НБА лига:
01.00 Детроит Пистонс – Шарлот Хорнетс
01.00 Индијана Пејсерс – Бруклин Нетс
01.00 Орландо Меџик – Мајами Хит
01.00 Вашингтон Визардс – Филаделфија 76ерс
01.30 Бостон Селтикс – Милвоки Бакс
02.00 Мемфис Гризлис – Њу Орлеанс Пеликанс
02.30 Далас Меверикс – Атланта Хокс
03.00 Јута Џез – Денвер Нагетс
03.30 Сан Антонио Спарс – Минесота Тимбервулвс
04.00 Финикс Санс – Портланд Трејл Блејзерс
04.00 Сакраменто Кингс – Хјустон Рокитс

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар