Милојевић: Звезда не заостаје за Арсеналом!

Нека регион прича о нама! „Ситуација око Канге биће позната пред утакмицу“, поручио је стратег црвено-белих.

Фудбал 18.10.2017 | 19:45
Милојевић: Звезда не заостаје за Арсеналом!
Арсенал је увек био Арсенал, али Црвена звезда води рачуна искључиво о свом дворишту. Тренер српског вицешампиона Владан Милојевић као и увек поручује да ће се његова екипа искључиво оријентисати на своју игру, из које покушати да надмудри ривала и дође до позитивног резултата.

Наравно, велики респект према енглеском великану је изузетно велики.

„Коначно можемо да причамо о овој утакмици, очекујемо спектакл, долази једна од најбољих светских екипа, из првенства које је по мени најбоље у Европи. Било нам је изузетно драго када смо извукли Арсенал, Србија и регион су чекали ову утакмицу. Ништа мање Звезда са својом историјом не заостаје за Арсеналом и биле су јој неопходне утакмице. Шта рећи посебно о Арсеналу, екипа која игра леп и модеран фудбал. Гледаћемо да се супротставимо на најбољи могући начин. Нисмо се ништа специјално припремали, стадион ће бити пун, нећемо ништа да обећавамо. Даћемо све од себе и видети какав ће бити резултат. За мене је посебно драго због јучерашњег догађаја, било ми је пуно срце када сам видео екипу из 1978. године, када сам имао осам година. Све што сам о њима знао сазнао сам од свог оца, а јуче смо доживели тренутак који не може да се купи и плати, било ми је пуно срце када сам видео своје играче заједно са њима. Надам се да ће и ову генерацију једног дана памтити по лепом, баш као што памте и њих“, рекао је Милојевић.

Пошто Арсенал има доста лош скор на гостовањима, тешко се носе са притиском, да ли могу да подлегну притиску паклене атмосфере на Маракани.

„Мислим да су они довољно искусни, када говоримо о поразима, причамо о поразима у Лиги шампиона. Имају чисту победу против БАТЕ Бориосва на страни. Два такмичења немају много додирних тачака, Премијер лига је најјаче такмичење на свету, можда они овде играју растерећније, имају шест бодова и први су у групи. Атмосфера ће бити врела као и увек, колико ће им правити проблема – то не знам. Волео бих да им направи, али видећемо“, додао је Милојевић.

Арсенал ће ипак бити доста подмлађен на стадиону Рајко Митић.

„Арсен Венгер не потцењује никога, он играју доста такмичења, не знате које је теже и све то има своје. Имају велики фонд играча, коју год екипу да изведу јак су и моћан састав. Не гледам уопште у том правцу“.

Да ли је Канга дефинитивно спреман за ову утакмицу?

„Сигурно ван тима ће бити Милић, као и Рикардињо и Фримпонг, са Кангом ћемо видети пред сутрашњу утакмицу. Он је као и остали изузетно битан. Вуче ту повреду још од Келна, видећемо каква ће бити ситуација“.

Да ли Звезда може да се супротстави начину игре какав игра један врхунски тим из Премијер лиге.

„Видећемо сутра колико можемо да испарирамо, играћемо онако како играмо. Физички су изузетно припремљени, стално су на максимуму, кад нас се то другачије презентује. Ми ћемо да парирамо, имамо план, базирамо се на наш начин и оно што ми желимо да пружимо. Много пута зависи од противника, од психологије, треме, тактике...“.

Гол на Хајберију био је један од најлепших у Звездиној историји, да ли је и овога пута припремано нешто слично?

„Нисмо увежбавали, али ако га је тата дао, нека га да син. Нека буде тако. Рекли смо да је то што је урадио тим из 1978. године за велико поштовање и респект, али ћемо видти шта ће се сутра десити“.

Легенде из тог времена верују да Звезда може да победи овај Арсенал.

„Зато и јесу легенде клуба. Значи сваки савет, како момцима, тако и мени лично. То су људи који су утицали на моју каријеру, увек сам спреман да чујем њихов савет. Показују величину оптимизма и позитивне атмосфере. Зато су ту где јесу и зато се поносимо њима“.

Да ли је притисак против Арсенала већи од неких на другим утакмицама?

„Нема лаких и тешких утакмица. То су фразе које се причају. То је све док почне утакмица да се игра. Ово је највиши ниво, где желиш да будеш као клуб, где заслужујеш да будеш као клуб. Ови момци углавном нису играли овако велике утакмице, то је изузетно добро за нас. Хоћемо да се измеримо са оваквим екипама. Ми ћемо да изађемо да се боримо и дамо све од себе.“

Прича о Боаћију и Челсију се распламсава, али стратег црвено-белих није желео да говори на ту тему.

„Мислим да то питање није за мене“, поручио је Милојевић.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар