Малер у 5. минуту сезоне - језива повреда Хејворда!

НБА сезона почела је на најгори могући начин, тешком повредом Гордона Хејворда.  Језиво - буквално! Хејворд поломио ногу! Вест није за оне са слабим стомаком. . .  Не гледајте ако нисте јаки: Хорор повреда Хејворда! Мучне сцене обележиле су премијеру у НБА лиги - Гордон Хејворд доживео је тежак прелом ноге у Кливленду. Није за оне са "слабим стомаком".

Кошарка 18.10.2017 | 12:15
Малер у 5. минуту сезоне - језива повреда Хејворда!
Крилни играч који је стигао летос у Бостон Селтиксе као једно од два највећа појачања, вероватно је већ завршио сезону.

Хејворд је незгодно доскочио после скока у нападу на премијери сезоне против Кливленд Кавалирса, сломио је скочни зглоб који му је потпуно искочио из лежишта.

У истом тренутку када су га погледали скоро сви играчи два тима су се ухватили за главу у агонији не желећи више да гледају како то изгледа. 

Леброн Џејмс, Двејн Вејд, Дерик Роуз, Кајри Ирвинг, сви су скретали поглед, гледали у паркет, трибуне, плафон... 

Играчи Селтикса су се окупили како би охрабрили једни друге, јер их очекује потпуно другачији наставак сезоне од оног који је био у плану до само пет минута раније. 

Током једног тајм-аута Џејмс је отишао у свлачионицу где је медицински тим Селтикса указивао помоћ Хејворду.

Прва утакмица нове сезоне у НБА лиги и одмах шок.

Гордон Хејворд, кошаркаш Бостон Селтикса, поломио је ногу у мечу против Кливленда (102:99 за Кавсе). О томе колико је повреда језива не треба трошити речи, довољно је само видети Двена Вејда како се моли за свог колегу.

Нога је пукла у скочном зглобу приликом једног доскока, а Хејворд је наравно одмах превезен у болницу после овог немилог догађаја. Иначе, ради се о момку који је овог лета дошао у Бостон из Јуте и потписао четворогодишњи уговор вредан 128.000.000 долара.

Гледајте на своју одговорност.



Хејворд је био девети пик Јута Џеза на драфту 2010. године, а са Селтиксима је протеклог лета потписао четворогодишњи уговор вредан 128 милиона долара. Током седам сезона у НБА лиги просечно је бележио 15,7 поена уз 4,2 скокова и 3,4 асистенције по сусрету.



Ужасан старт сезоне у НБА лиги!

Прво, туча на тренингу Чикаго Булса услед које је Никола Миротић (26) завршио у болници, а онда и језива повреда Гордона Хејворда (27) на премијери - како његовој у дресу Бостон Селтикса, тако и генерално када је дуго очекивана сезона 2017-18 у питању.

Фантастични кошаркаш који је летос као слободан агент напустио Јуту Џез, потписао 128 милиона долара тешки четворогодишњи уговор са "келтима" и био један од ретких који је похрлио са Запада ка Истоку, доживео је хорор повреду у Охају, током утакмице са Кливленд Кавалирсима.

Навијачи Кавса прекривали су очи рукама, док је Хејворд урликао од болова вероватно свестан да је у првој утакмици у зеленој опреми доживео повреду која ће га дуго одвојити од паркета, а надамо се не и угрозити каријеру ма како мучно изгледале слике и снимци из прве четвртине.

Хејворда су на носилима изнели из дворане и пребацили на хитну операцију након што је приликом покушаја алеј-ап закуцавања незгодно доскочио на леву ногу и буквално поломио зглоб, тако да му је стопало "висило" под углом од 90 степени у односу на потколеницу.

Видевши шта се догодило, судије су одмах потвале тајм-аут, а док су су играчи оба тима хватали за главу, најприсебнији је био ветеран Двејн Вејд који је пришао и придржао Хејворда за колено.

Леброн Џејмс повио је главу, а играчи Бостона окупили се на другој страни паркета и загрљени чекали да се мучна сцена оконча, а утакмица настави иако никоме није било до тога.

Утишала се и енергична Кливлендова публика, која је била прилично оштра према бившој звезди екипе, сада асу Бостона, Кајрију Ирвингу.

Неколико минута било је потребно лекарима како би имобилисали Хејвордову ногу и потом га упутили на операцију.

У том тренутку, друштвене мреже већ су биле препуне реакција на сцене које је преносила национална телевизија, као и бројне куће широм планете.

Један од првих који је твитнуо поруку подршке Хејворду био је Пол Џорџ, од летос звезда Оклахома Сити Тандера, који је 2014. године доживео сличан лом ноге као играч Индијана Пејсерса.

Када је меч настављен, Џејмс је искористио први тајм-аут да отрчи до свлачионице и види шта се догађа са Хејвордом.

Прве прогнозе о томе колико ће репрезентативац САД морати да одсуствује с паркета и даље се чекају, али у овом тренутку важније је да буде адекватно збринут и успешно оперисан, како би уопште могао да настави да се бави кошарком. Сличних повреда је било и раније и спортисти су се из њих враћали јачи него што су били, али било је и ситуација када момци и девојке нису успевали да достигну ниво форме, физичке припреме и, најважније, самопоуздања након што би прошли кроз пакао какав очекује према многим мишљењима најбољег белог кошаркаша НБА лиге у последњих неколико сезона.

Хејворда је Јута драфтовала 2010. године као деветог пика у првом кругу и он је током наредних седам сезона бележио просечно 15,7 поена, 4,2 скока, 3,4 асистенције као "џезер" с тим да је прошле сезоне имао просек од 21,9 поена, 5,4, скока и 3,5 асистенција.

Дошао је у Бостон у склопу генералне реконструкције екипе која је прошле сезоне под вођством младог тренера, Бреда Стивенса, стигла до финала Истока и тамо била заустављена управо у окршајима са синоћним ривалима, Кливленд Кавалирсима.

Да би се отворио простор за Хејвордов долазак, генерални менаџер Селтиса Дени Ејнџ одрекао се услуга једног од најбољих дефанзиваца лиге, Ејверија Бредлија, а потом се одлучио и за чувени трејд у којем је стартног плеја, Ајзеу Томаса, послао у Кливленд, а из редова вицешампиона узео побуњену звезду, Ирвинга.

Испоставило се, нажалост, да је овај скуп и неизвестан пројекат живео мање од четвртине и да ће сви у Масачусецу сада морати да буду стрпљиви и сачекају да Хејворд прође кроз дуг период опоравка од повреде и операције.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар