Самјуелс: Откуд Партизан? Желео сам нешто велико!

Самардо Самјуелс, нови играч Партизана, најзвучније је појачање ‘црно-белих’ за нову сезону, а он открива да већ неко време постоји договор са српским клубом.

Кошарка 18.10.2017 | 18:30
Самјуелс: Откуд Партизан? Желео сам нешто велико!
Семјуелс је дошао у Партизан из Макаби Хаифе, потписавши уговор до краја сезоне.

Момак са Јамајке који има богату каријеру, истакао је за портал "Баскетбалл спхере" да га је привукла амбиција Партизана, славног клуба са ових простора.

"Било је још неких понуда, али желео сам да дођем у тим иза кога је богата традиција, који има излазак у Европу, али и земљу која воли кошарку. А све то поклопило се са понудом Партизана", рекао је Самјуелс за сајт "Баскетбалл спхере". 

Преговори су се мало одужили, па се чинило да се Самардо двоуми, али то није био случао. 

"Не, није било ниједног момента дилеме, већ сам једноставно желео да будем фер према Макабију из Хаифе. Позвали су ме да идем с њима на турнеју у САД и одиграм мечеве против НБА тимова, па није било у реду да их напустим усред тога. Чим сам завршио последњу утакмицу потписао сам уговор и ето ме, спремам се за Београд". 

Макаби је желео да задржи Самјуелса, упркос томе што је већ дао реч ‘црно-белима’. 

"Хтели су да останем, али пре него што сам изабрао Партизан добро сам се упознао са кошарком у Србији и том региону која је квалитетнија, захтевнија. Долазим у земљу која је вицешампион Европе, олимпијски и светски вицешампион. Чуо сам за славне дане Партизана који сада има млад тим, али жели опет да се успе на врх, такође знам колико је ваша земља дала одличних играча, тренера. Мени је 28, у најбољим сам кошаркашким годинама. Мислим да је Партизан сјајна прилика, да могу да помогнем младим момцима. Наравно чека нас велики посао".



Јамајканац ће одмах ускочити у такмичраски ритам, што му, како објашњава, неће бити тешко.

"Сезона је почела, тако да ћемо у ходу да се упознајемо, али долазим спреман, што сам показао и током турнеје у САД. Не брините, биће све у реду".

Распложен је да прича о лепим данима у Милану, али и о сезони у Барселони која му није остала у најлепшем сећању.

"Било је сјајно у Италији, узели смо титулу, играли као тим. Уживао сам. У Барселони је било другачије, повредио сам се, после сам морао да чекам на ред да добијем шансу, јер је било много центара у екипи. Али, такав је живот… Идемо даље… Имао сам одличну годину у Кини, али желео сам нешто велико, а мислим да је Партизан велики, већ само објаснио зашто".

У Србији и Европи је Партизан велики, у Јамајци је велики Јусеин Болт.

"Ох, да, Јусеин је легенда. Пре њега смо имали Боба Марлија. Сада је Јусеин као он", објашњава Семјуелс откривајући да је лично познаје највећег атлетичара данашњице, по мишљењу многих можда и у исторји".

"Одрасли смо у истом крају града, његова и моја мајка су пријатељице. Велики је, заиста је велики, али и данас после свих тих чуда која је направио, остао је и даље сјајан момак".

Није се Самјуелс изненадио када је чуо да неће бити први играч са Јамајке у српској кошарци.

"Да, да, знам за тај податак. Кимани је играо ту. Познајемо се из репрезентације. Причао ми је о Београду, Србији…", закључио је Самјуелс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар