СП: Црногорци позвали четворицу евролигашких играча!

На потезу су клубови! Да ли ће Звезда, Валенсија, Химки и Реал Мадрид пустити играче да наступа у квалификацијама за Светско првенство?

Кошарка 18.10.2017 | 16:30
СП: Црногорци позвали четворицу евролигашких играча!
Селектор кошаркашке репрезентације Црне Горе Звездан Митровић саопштио је прелиминарни списак за квалификације за Светско првенство, а на њему се налазе и играчи који наступају за евролигашке клубове.

На тај начин су Црногорци постали прва репрезентација која је уврстила те играче на списак и сада су на потезу клубови.

Конкретно, ради се о четворици играча: Звездин Милко Бјелица, Марко Тодоровић из Химкија, Бојан Дубљевић (Валенсија) и Дињо Радоњић (Реал Мадрид). Као што је било и очекивано, на списку нема Николе Вучевића, кошаркаша НБА лигаша Орландо Меџика.

Црмогорци ће 23. фебруара следеће године одиграти утакмицу са европским прваком, Словенијом.

Проблем са евролигашким играчима настао је због сукоба између челника тог такмичења и ФИБА. Ипак, први човек Евролиге Ђорди Бертомеу најавио је да са њихове стране неће бити никаквих санкција за играче који наступе у квалификацијама које се поклапају са календаром елитног такмичења.

На списку се налазе: Филип Баровић, Алекса Илић, Дерек Нидам, Петар Поповић, Благота Секулић, Милко Бјелица, Никола Ивановић, Данило Николић, Дино Радончић, Марко Симоновић, Огњен Чарапић, Иван Мараш, Зоран Николић, Немања Радовић, Марко Тодоровић, Бојан Дубљевић, Владимир Михаиловић, Вукота Павић, Сеад Шеховић, Немања Врањеш, Немања Ђуришић, Старовлах Милић, Никола Павличевић, Суад Шеховић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар