Пола тренер, пола проблем: Мурињо не бира ријечи...!

Његови интервјуи су увек интересантни, али и опасни по све који нису Манчестер јунајтед. Овог пута могао би да направи озбиљан проблем у репрезентацији - Француске?!

Фудбал 18.10.2017 | 09:00
Пола тренер, пола проблем: Мурињо не бира ријечи...!
Када даје интервјуе, а није да је то реткост, Жозе Мурињо је увек један од најзахвалнијих саговорника. Нема флоскула и празних речи.

Осим када он то жели.

За новинаре су интервјуи с њим празник, јер јер баш потребно да не знате свој посао да бисте добили празну изјаву која неће "продати" текст. Ипак, свако његово појављивање у медијима потенцијални је проблем за све остале, а то у конкретном случају значи - све оне који не бране боје Манчестер јунајтеда.

Смишљено или не, Португалац је последњим у низу интервјуа изазвао можда раздор унутар фудбалске репрезентације – Француске!

Како?

Говорећи за француске медије, Му је открио да звезда француског и европског фудбала, Пол Погба, можда и није срећан што му је партнер на средини терена у тим селектора Дидијеа Дешана - Блаз Матуиди.

Везиста који је летос прешао из Пари Сен Жермена у Јувентус најчешћи је партнер Погби у националном тиму, иако Дешан има "безброј" опција у свим линијама. Ако питате Муриња - Погба и Матуиди нису компатибилни и улога коју "његов" играч добија није, како каже, одговарајућа.

Иако ће Погба увек моћи да каже да је то само и искључиво Мурињов став, сам менаџер Манчестер јунајтеда није се потрудио да избором речи заштити најскупље појачање у историји клуба, уједно и у његовој каријери (а, израчунато је да је потрошио преко милијарду евра на фудбалере као тренер Порта, Челсија, Интера, Реала, Челсија и Јунајтеда).

"Пол и није баш срећан. Знате, он може да исписује историју фудбала. Он је велики таленат", рекао је Мурињо.

"Ми у Манчестер јунајтеду имамо баланс на средини терена како бисмо покрили простор боље. Са Блазом Матуидијем у тиму Француске... рекао бих да он није баш најсрећнији".

Када се ово овако прочита први утисак који стекнете је да се Погба пожалио у клубу да му је много теже да наступа за национални тим, што уосталом није реткост и то је проблем са којим се сусреће велики број звезда европског и светског фудбала. Ни Немања Матић није крио да се, конкретно код Дика Адвоката, дупло више умарао играјући за Србију него за Челси.

О мукама Лионела Месија кад напусти Барселону и стигне у Аргентину сувишно је и говорити…

Али, тешко да је и један тренер желео да постигне нешто говорећи јавно о проблемима с којима се срећу његови играчи када одлазе у репрезентацију, притом чак и не скривајући име "оног" који је "узрок" проблема.

Иако би узрок, можда, могао да буде његов љубимац, Погба - посматрано из угла тренера Јувентуса, Масимилијана Алегрија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар