Зашто у Валенсији не рачунају на Максимовића?

Српски фудбалер у досадашњем току сезоне одиграо 19 минута против Атлетика, 17 против Малаге, односно само један на дебију са Лас Палмасом.

Фудбал 15.10.2017 | 16:15
Зашто у Валенсији не рачунају на Максимовића?
Када је потписао за Валенсију као слободан играч, златни српски Орлић Немања Максимовић ословљен је као играч огромног талента, који би могао да заигра озбиљну улогу у екипи Марселина Торала већ у овој сезони. Ипак, фудбалер који се нашао на списку селектора Србије Славољуба Муслина за одлучујуће мечеве у квалификацијама за Мундијал, од почетка сезоне одиграо је укупно 37 минута у шпанској Примери, а нема га на списку играча који конкуришу за вечерашњи меч са Бетисом на стадиону Бенито Виљамарин (20.45).

Изостанском талентованог српског везисте изненађени су и локални медији у Валенсији. Супердепорте пише да је се ради искључиво о одлуци тренера, а знатно веће чуђење изразио је Лас Провинсијас, који је томе посветио текст уз констатацију да млади фудбалер није на списку играча упркос томе што није одиграо ни минут за национални тим против Аустрије и Грузија.

Поменути портал наводи да је ова одлука Марселина Торала прилично чудна и због чињенице да Валенсија у Севиљи на клупи неће имати замену за Жефријха Кондогбију и Данија Пареха. Једини могући и логичан избор у случају повреде неког од њих двојице јесте увођење Карлоса Солера у средину терена и убацивање неког играча који покрива бочне позиције у везном реду.

Максимовић је договор са управом Слепих мишева постигао још прошле зиме, а задужио дрес новог клуба прошлог лета, што је био случај и са Симонеом Зазом, односно Фабијаном Орељаном, али је само италијански голгетер добио велико поверење код шефа струке.

Српски везиста је забележио три насупа од почетка сезоне, од чега 19 минута против Атлетика, 17 против Малаге, односно само један на дебију са Лас Палмасом. Максимовићу не остаје ништа осим да радом на тренинзима покуша да обезбеди минутажу код Марселина Торала и стави му до знања да поред неприкосновених Пареха и Кондогбијеима још једно адекватно решење у централном делу везног реда. Ипак, иако у овом тренутку није у првом плану, извесно је да у Валенсији рачунају на 22-годишњег српског фудбалера, о чему сведочи и потписивање уговора до јуна 2022. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар