Милојевић дао зелено свјетло: Сад можемо о Арсеналу!

"Сви смо чекали ту утакмицу", признаје Звездин тренер који дуго није желео да прича на тему дуела са славним енглеским клубом.

Фудбал 15.10.2017 | 14:15
Милојевић дао зелено свјетло: Сад можемо о Арсеналу!
"Међустаница" више нема, време је  за највећи изазов од почетка сезоне. 

Фудбалери Црвене звезде савладали су Мачву 4:0 у 13. колу Суперлиге и сада им предстоји дуел са Арсеналом у Београду (четвртак, 19 часова). 

Дуго је Владан Милојевић избегавао да прича на ту тему, истицавши да екипа мора ићи постепено, од утакмице до утакмице, али после убедљиве победе над Шапчанима као да је и сам једва дочекао да на ред дођу лондонске "тобџије".

"Сви смо чекали ту утакмици, размишљаћемо сада и о њој", признао је Звездин тренер пред камером ТВ Арена Спорт. 

Нешто касније, на конференцији за медије, Милојевић је био опширнији.

"Окрећемо се утакмици коју сви чекамо и надам се да ћемо бити спремни. У клубу смо у ком је стално притисак и пробаћу да сав притисак понесем на својим леђима, а играчи да буду мирни и одиграју најбоље што знају", најавио је, а преноси Бета.

"Знамо ко је Арсенал, утакмица у којој желимо да видимо где смо и шта смо. Немамо чега да се плашимо, играћемо пред нашом публиком и даћемо све од себе. Тако смо кренули од почетка и нема разлога да тако не буде у четвртак", додао је Милојевић.

Његови изабраници направили су одличну уветиру у спектакл који се очекује, пошто су без много муке савладали Мачву на стадиону Рајко Митић. 

Ричмонд Боаћи је промашио пенал, али и убрзо потом затресао мрежу, Немања Радоњић је два пута одлично пробио по левој страни, прво за аутогол Радоша Протића, а онда и погодак Александра Пешића, али је некако навијачима Звезде ове суботе "насјлађи" био погодак младог Луке Илића, његов првенац за сениорски тим.

Само неколико дана раније Лука Аџић је уписао хет-трик на "Маракани", у утакмици шеснаестине финала Купа Србије против Динама из Врања, у којој је цео меч на терену био Лукин млађи брат, Иван.

"Имамо јако добру школу, ту смо да дамо подршку младим играчима. Драго ми је што се све ово догађа, што играчи дебитују и дају голове, што их старији саиграчи лепо прихватају... Лепе су то ствари", задовољан је Милојевић.

Што се тиче конкретно утакмице са Мачвом, Милојевић је рекао:

"Било је лепих акција. Можда смо могли боље да реагујемо у неким ситуацијама. Мачва је била онаква какву смо очекивали. Играли су отворено, изашли мушки. Нисмо имали ритам у првом полувремену, каснили смо да упалимо моторе. То је увек тако после репрезентативне паузе, треба да се уђе у ритам".

Пред новинарима је говорио и тренер гостију, Драган Аничић, који је прво честитао црвено-белима заслужену победу, а онда додао:

"Звезда је и данас показала квалитет који показује од почетка сезоне. Имали смо неке шансе и мислим да је резултат мало превисок, сигурно смо могли да дамо један гол. Нисмо дошли да тражимо бодове против Црвене звезде већ да се представимо у добром светлу. Нисам задовољан резултатом".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар