На ташну и ципеле дала 15 пензија

Дана Драшковић фура “пензионерску“ „Шанелову” ташну од 480. 000 динара и „пензионерске” „Гучијеве” ципеле од „симболичних” 116. 000 динара!

Забава 14.10.2017 | 10:34
На ташну и ципеле дала 15 пензија
Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковића, која и дан-данас од Србије прима инвалидску пензију, појавила се у четвртак увече на једној модној ревији у престоници и том приликом прошетала најновији модел „Гучијевих“ ципела чија је пета украшена бисерима, а које, како стоји на званичном сајту те компаније, коштају 1.150 долара, што је око 116.000 динара. Али цена ципела у поређењу са торбом коју је носила те вечери је готово смешна, јер је Дарашковићева том приликом поносно показала класичну торбицу куће „Шанел” која кошта најмање 4.000 евра (ако ју је нашла на снижењу), односно 480.000 динара!

Дана је за куповину ових ципела морала да искешира малтене своје три инвалидске пензије, која износи 43.400 динара, а за торбу готово 12 пензија!



Своју обућу и торбу је супруга лидера СПО на модном догађају упарила са елегантним црним комплетом и белом мајицом.

Подсећања ради, „Ало!“ је недавно објавио да Даница Драшковић и даље прима инвалдиску пензију, иако је било обелодањено да јој је та пензија укинута јер је „сумњива“.

- Према последњем извештају ПИО фонда, њена инвалидска пензија износи 43.400 динара! Уколико се узме у обзир да је она у инвалидској пензији већ 27 година, испада да су јој исплаћене 324 инвалиднине. Чак и да су биле упола мање од ове последње, реч је о великом новцу. Инвалидска пензија Вукове супруге изазива велику пажњу јавности већ годинама. Својевремено је још и Весна Пешић, тадашња посланица у Скупштини Србије, отворила расправу о инвалиднини Данице Драшковић изјавивши „да је Драшковићева већ 30 година у инвалидској пензији, а и дан-данас може коњу реп да ишчупа”. Уколико се узме у обзир да многи стварно болесни људи не могу да остваре инвалидске пензије без километарске документације, овај случај је више него дискутабилан - наводи он.

Према његовим речима, надлежни су још пре три године најавили да ће све сумњиве инвалидске пензије бити преиспитане.

- Објављено је да је Дана у међувремену престала да прима инвалиднину и сада добија старосну пензију. Александар Вулин, тадашњи министар за рад и социјалну политику, потврдио је то рекавши да Драшковићева више није инвалидски, него старосни пензионер, а такви нису предмет ревизије у ПИО фонду - подсећа наш извор.

Драшковићева је, према писању медија, од 2009. именовањем Владе чланица Управног одбора НИС-а. Она је у том послу правила паузу од годину дана, али се јула 2014. вратила у НИС.

Ћути као заливена

Даница Драшковић јуче није одговарала на наше позиве како би нам прокоментарисала цене модних комада које је носила.

(Ало)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

всс

14.10.2017 08:38

Ко нема ниста у глави, лијеци се скупом гардеробом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажно Име

14.10.2017 09:51

Ко нема довољно пара(носи шкарт),тражи мане другима :)

Name

Па ста?

14.10.2017 10:06

И даље је одвратна и физицки и свакако! Ниста јој то не вриједи.

Name

Драган

14.10.2017 08:40

Једини исплатив посао на Балкану је политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битанге

14.10.2017 08:56

Сљам људски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

14.10.2017 10:12

Свака јој цаст. тако и треба. Треба ли да се облаци јефтино и накарадно само да би вас задовољила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

14.10.2017 10:20

Ово је типицно нас нацин на који ми овде функционисемо. Не изнедјаују мене нестрцни људи али када цујем ове као струцне и образоване онда је то стварно алармантно. Ако господја драсковиц прима инвалидску пензију онда је то сигурно на основу љекарских налаза. И господја Драсковиц не мора сада да јој се види јетра да би некоме доказала да је инвалид. А овим сто мисле да она није легално добила инвалиднину могу без халабуке да затразе ревизију уз додотне прегледе. Уколико се установи неправилнсот санкционистаи докторе који су јој издали погресна љекарска увјерења и госп. Драсковиц одузети пензију. А ова новинарска халабука и скупљања политицких поена на овај нацин је брука и срамота без икаквих резултата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

14.10.2017 10:37

Па нека је није украла,муз зарадио на књгама,које су феноменалне и yреба их цитати.ал ми срби у свима паметнима видимо издајника,а багра профитира.

ОДГОВОРИТЕ