Лозничанин, Боровчанин, води српски бокс: Хвала Вучићу!

Бивши шампион Европе у WБО верзији Ненад Боровчанин једногласно је данас изабран за председника Боксерског савеза Србије. "Велико хвала председнику Србије Александру Вучићу на подршци и обезбеђеним условима", изјавио он.

Остали спортови 13.10.2017 | 20:30
Лозничанин, Боровчанин, води српски бокс: Хвала Вучићу!
Боровчанин је добио једногласну подршку 47 делегата на седници Извршног одбора Боксерског савеза Србије.

Његов помоћник у наредном четворогодишњем мандату биће Милош Гобељић.

По избору на челну функцију, Боровчанин је рекао да ће му приоритет бити активирање бесплатне школе бокса на територији целе Србије, едукација тренера да стварају боксерске шампионе, али, пре свега добре људе и поштене и радне грађане Србије.

Циљ ће бити повратак српског бокса на међународну сцену.

"Већ од 1. новембра наша репрезентација, након три године паузе, иде на тронедељне припреме, за велико и изузетно значајно такмичење које нам следи на националном нивоу, 'Златну рукавицу' која ће бити одржана у београдској Арени 25. новембра. Велика захвалност председнику Србије Александру Вучићу на подршци и обезбеђеним условима, како би ово некада престижно такмичење поново угледало светлост онакву каква је красила пре пар деценија. Велика захвалност јер без државе бокс не може на шампионски врх", истакао је нови председник Боксерског савеза Србије.

Нема сумње да је ово прави избор јер је новоизабрани председник прошао дуг и успешан пут од талентованог почетника, који се великим радом и одрицањем домогао ласкаве титуле шампиона, нанизао 30 профи победа без пораза.

У свом излагању, по избору на челну функцију некада једног од најуспешнијих спортова у нашој земљи, Боровчанин је изнео свој план и програм и сигурно је да ће, познајући његову фанатичну веру у успех, уз максималан рад, поново вратити бокс на онај ниво када је значио много у свету.

Приоритет новог председника је активирање бесплатне школе бокса на територији целе Србије, едукација тренера да стварају боксерске шампионе, али, пре свега добре људе и поштене и радне грађане Србије. Даље, повратак српског бокса на међународну сцену, да као некада наши боксери буду страх и трепет на светским и европским првенствима, Олимпијским играма.

"Да речи нису празне, већ од 1. новембра наша репрезентација, након три године паузе, иде на тронедељне припреме, за велико и изузетно значајно такмичење које нам следи на националном нивоу, „Златну рукавицу" која ће се одржати у београдској Арени 25. новембра 2017. године. Велика захвалност председнику Србије Александру Вучићу на подршци и обезбеђеним условима, како би ово некада престижно такмичење поново угледало светлост онакву каква је красила пре пар деценија. Велика захвалност јер без државе бокс не може на шампионски врх", истакао је бивши бокс ас Србије, а нови председник Боксерског савеза наше земље Ненад Боровчанин.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар