Сарајеву вода из Источног Сарајева

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић у неформалном разговору с министром комуналне привреде и инфраструктуре Кантона Сарајево Сенадом Хасанспахићем постигао је договор да два комунална водоводна предузећа - Водовод и канализација Источно Сарајево и Водовод и канализација Сарајево направе међусобни споразум о испоруци воде кантону Сарајево - потврдио је Фени начелник Ћосић.

Босна и Херцеговина 13.10.2017 | 11:41
Сарајеву вода из Источног Сарајева
Наводи да би ових дана тај споразум требао да буде реализован те да је ријеч о договору који је "прилично чврст" и подразумијева испоруку свих вишкова воде које Водовод Источно Сарајево остварује на изворишту Тилава према Водоводу и канализацији Сарајево.

-Испорука ће се вршити кроз реконструисан цјевовод који пролази кроз брдо Мојмило па даље иде према Храсном - устврдио је начелник Ћосић, изразивши задовољство због постигнутог договора.

Додаје и да га је директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић информисао да су започели разговоре и да се врше припреме у вези с потписивањем уговора.

-Након медијске приче видим да су људи у Сарајеву ово озбиљно схватили и на нама предстоји да покажемо озбиљност у погледу испоруке воде и да све оно што смо преузели потписаном обавезом и испоштујемо - нагласио је Ћосић.

Директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић потврдио је у разговору за Фену да је прошле седмице одржан састанак представника Водовода Истично Сарајево и Водовода Сарајево, те да је претходно одржана састанак министра комуналне привреде и инфраструктуре КС Сенада Хасанспахића и начелника Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића гдје је договорено да крену одређене количина воде према Сарајеву.

- На састанаку с представницима Водовода Сарајево договорили смо да се уђе у процес поновног испирања цјевовода и довођења у исправно стање гдје би се послије дефинисале количине које би Источно Сарајево могло да транспортује према Водоводу Сарајево. Почело је испирање цјевовода, а након тога бит ће потписан уговор између два водоводна предузећа, затим дефинисање количина воде и цјене - појашњава Катић.

Наводи да ће испирање цјевовода трајати до недјеље и да би након тога Водовод Сарајево требало да изврши узорковање воде како би се показала њена исправност, а потом би услиједило потписивање споразума с Водоводом Сарајево.

Говорећи о количини воде коју ће КП Водовод Источно Сарајево моћи испорућити Сарајеву, Катић каже како се ради о 50-60 литара у секунди.

(Вијести.ба / Фена)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Амар

13.10.2017 09:44

Ја као Бошњак из Сарајева нецу да пијем подметнуту српску воду из И.Сарајева јер је ово пренос надлезности и ослабљивање Федерације БиХ ..хехехе Поздрав људима добре воље из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС СИЛА !!!

13.10.2017 09:45

Јос један доказ како Сарајево не би издрзало без Истоцног СрпскогСарајева и јос једна необорива цињеница како је Српска бољи дио БиХ јер највеци град узима воду са брда око И Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риома

13.10.2017 09:53

Да ли то знаци поскупљење воде у догледно вријеме у Истоцном Сарајеву И хоцемо ли имати редовно снабдјевање водом у Истоцном Сарајеву? Цини ми се да нас градјане нико није, нити це нас питати о тако вазној ствари као сто је водоснабдјевање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

док

13.10.2017 10:19

Изгледа не капираш како треба.Источно Сарајево продаје воду,значи добија новац.Нормално би требало да појефтини вода у И.Сарајеву.То се наравно неће десити али би требало.

Name

Издаја

13.10.2017 10:21

Да је ово урадио нацелник из СДС на дневнику РТРС вецерас би био проглашен издајником па би онда изасао Косарац и рекао да намирују дуг Бакиру....То им је мантра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

13.10.2017 11:52

У праву си али боли сазнање да це виска воде у ИС бити све висе јер људи бјезе због доброг стандарда из бољег дијела БиХ.

Name

Коначно Неко Паметан

13.10.2017 10:30

Да схвати да се заједнички многа питања морају рјешавати.Данас сутра вјерватно ће канализација из И.Сарајева бити спојена на пречистаче Бутила и нема логике да се праве посебни пречистачи за српска,а посебно за бошњачка г.... мисим на она права,не на нека друга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнани

13.10.2017 11:56

Молим гдје је то И.Сарајево?.То Босњаци требају звати као и прије рата. оно иза брда тј Лукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнани

13.10.2017 13:23

Молим гдје је то И.Сарајево?.То Босњаци требају звати као и прије рата. оно иза брда тј Лукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре провокатор

14.10.2017 08:11

Оно прије рата је била касарна ЈНА, а данас на твоју жалост и жалост провокатора сличних теби, је Град Српско Сарајево, које је због тога што је назив града сметао теби и сличним, преименован у Град Источно Сарајево. Од силне мржње у којој ћеш црћи, не можеш да се помириш са чињеницом, да су Срби протјерани из тог дијела који није иза брда, замисли, направили град у којем нормално живе.

Name

Wалтер .

13.10.2017 18:03

Сто лупетате . Кацете висе позитивно мислити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

14.10.2017 08:03

Гдје је сада пројекат којим је требала да се направи акумулације у реону Кијева, којом би се Бијела ријека искористила за водо снадбијевање Сарајева? Прича о овој акумулацији датира још прије рата, осамдесетих година. Чак се у то вријеме, локално становништво Кијева, Пресјенице и других села која гравитирају току поменуте ријеке, припремало за исељење и експропријацију земљишта. Пропала држава пропао пројекат, а данас ови криминалци на власти, не размишљају о народу.

ОДГОВОРИТЕ