Хрватица играла за Звезду: Био је рат, па шта?!

Рукометашица Данијела Мистрић, која је играла за Звезду, каже да су јој године у Београду биле сјајне, а да је једино имала проблема кад су јој у Загребу псовали "мајку Српкињу". Додуше, Звезда јој остала дужна неки новац. . .

Остали спортови 09.10.2017 | 15:30
Хрватица играла за Звезду: Био је рат, па шта?!
Сплитска "Слободна Далмација" урадила је интервју са рукометашицом Данијелом Мистрић, некадашњом играчицом Црвене звезде, која је после путешествија по Европи, овог лета дошла у клуб Сплит 2010. године.

Њена прича је занимљива не само зато што је играла за Звезду, већ и због тога што је била две сезоне на Фарским Острвима.

Данијела је широј јавности постала позната 2010. године када је из Љубушког прешла у београдску Црвену звезду и узбуркала духове. Сада истиче да није погрешила и да су јој четири године проведене у том клубу биле најбоље.

"Знам да је био рат, али што сам ја имала са тим као дете? Нисам одгојена у мржњи и нико од мојих није имао ништа против одласка. У Београду су ме супер примили, њима је била 'база' (супер) да слушају како причам са далматинским акцентом! Никаквих проблема није било. Једино су ми остали дужни неке новце", каже Данијела за "Слободну Далмацију". 

Једину праву непријатност у дресу Звезде Данијела је доживела у, замислите - Загребу. Звезда је играла против Локомотиве у Челенџ купу.

"Кренем да шутирам пенал, а са трибина ме псују да сам Српкиња. Нису знали да сам, уствари, Хрватица!".

Ова Сплићанка је две сезоне играла и на Фарским Острвима.

"Требало ми је времена да се уклопим, а онда кад сам се опустила постала сам најбољи стрелац и играч. Гледају ме као бога. И сад ме зову, али једноставно више нисам могла....", каже ова рукометашица и присећа се:

"Сунце бих видела једном мјесечно. Шест месеци био би дан, а шест месеци ноћ. Тамо је увек нека киша и зима, а капу и шал сам носила целе године. Тога ми је било преко главе. А оваца је на сваком кораку. Блејале би ми испод прозора, хахахаха".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар