Без старца нема ударца: Јагр игра и у 45. години!

Један од најбољих хокејаша свих времена одлучио је да још не иде у пензију!

Остали спортови 05.10.2017 | 14:30
Без старца нема ударца: Јагр игра и у 45. години!
Јаромир Јагр је у фебруару напунио 45 година, али још ће играти хокеј. Један од најбољих хокејаша свих времена још неће у пензију. Он ће наступати и у новој НХЛ сезони и то у дресу Калгари Флејмса, са којим је потписао уговор на годину дана.

Из Канаде стижу информације да је Чех потписао уговор вредан милион долара, плус милион долара бонуса.

Јагр је дебитовао у НХЛ пре 27 година у дресу Питсбург Пенгвинса, а у најјачој лиги света одиграо је 23 сезоне. Он је одиграо до сада 1.711 утакмица и постигао 1.914 бодова (дао је 765 голова и имао 1.149 асистенција), што га сврстава на друго место свих времена. Испред њега само је легендарни Вејн Грецки са 2.857 бодова.

Калгари ће му бити девети клуб за који ће наступати у НХЛ. Током богате каријере осим дреса Питсбурга наступао је и за Вашингтон, Њујорк, Филаделфију, Далас, Бостон, Њу Џерси, док је претходне три сезоне играо за Флорида Пантерсе. Прошле сезоне је за тај тим постигао 46 поена на укупно одигране 82 утакмице.

Јагр, који је рођен у Кладном, са репрезентацијом чешке освојио је и шест титула светског првака, као и олимпијско злато у Нагану 1998. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар