Око 10.000 људи дочекало златне одбојкашице!

Женску одбојкашку репрезентацију Србије поздравило је око 10. 000 људи на платоу испред Старог двора у Београду.  Златне девојке: Хвала Србијо, наш ветар у леђа! Освајачице европског злата на величанственом дочеку испред Старог двора поздравило више хиљада људи.

Остали спортови 02.10.2017 | 21:30
Око 10.000 људи дочекало златне одбојкашице!
Изабранице Зорана Терзића одиграле су перфектан турнир у Бакуу и на крају заслужено стигле до европског злата.

Србија је у финалу шампионата Старог континента победила репрезентацију Холандије са 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

За најкориснију играчицу турнира изабрана је Тијана Бошковић, док су се у најбољој постави шампионата нашле Стефана Вељковић и Бранкица Михајловић.

Одбојкашице Србије стигле су у Београд око 19.30, када су их на аеродрому "Никола Тесла" дочекали навијачи, пријатељи, родитељи, фамилије и новинари.

После тога уследио је пут ка Балкону где су наше златне одбојкашице стигле око 20.30. Цео спектакл завршен је пола сата касније.

Тијана Бошковић рекла је да се за ово живи и захвалалила се свима које су дошли.

Бошковићева: "Не знам шта да кажем, пресрећне смо, дивно вас је видети. Надам се да ће бити још оваквих прилика и велика поздрав за Србији и Републику Српску. За ово се живи".

Публици се обратио Зоран Терзић.

Терзић: "Ово је све због вас навијача. Једну ствар немојте да заборавите, а значи нам пуно. Без обзира на резултат, ове девојке дају свој макскимум до задње капи зноја, до задње капи крви. Имајте то на уму сваки пут кад играју", рекао је Терић.

Публици су се обратиле Тијана Малешевић и Бранкица Михајловић.

Малешевићева: "Дивни сте, бићу кратка... Ви сте ветар у леђа, ви сте оно што нас издваја од других и што нас ставља овде где смо".

Бранкица:"Јако тешко је наћи праве речи, ово је нешто што сви сањамо и прижељкујемо. Хвала од срца и Србији и Републици Српској и наравано мом Брчку".

Стручни штаб и играчице су представљење. Током представљања Тијане Бошковић навијачи су узвикивали МВП МВП.

Пре 11 година први пут на "Балкону" појавиле су се одбојкашице Србије. Тада су у екипи биле: Јована Бракочевић, Сузана Ћебић, Весна Читаковић, Александра Ранковић, Ивана Ђерисило, Брижитка Молнар, Ања Спасојевић, Јелена Николић, Маја Огњеновић, Маја Симанић, Наташа Крсмановић, Јована Весовић, тренер: Зоран Терзић.

Бојана Миленковић са заставом Србије, Теодора Пушић, Бјанка Буша, "денсинг квин" Мина Поповић, Слађана Мирковић, Ана Бјелица, Јелена Благојевић, Тијана Малешевић, Јована Стевановић, Бојана Живковић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић, МВП Европског првенства Тијана Бошковић, а онда Зоран Терзић, човек за чије се име се везују све освојене медаље у српској женској одбојци, а након њега и капитен Милена Рашић, огрнута тробојком...Баш тим редом изашао је на балкон Скупштине града Београда тим одбојкашица Србије по доласку са Европског првенства из Азербејџана на којем се окитио златном медаљом.

Њих је, заједно са члановима стручног штаба, поздравило неколико хиљада окупљених грађана, који су им све време скандирали "Шампиони, шампиони".

Већина девојака веома емотивно доживела је освајање најсјајнијег одличја, али и дочек који им је приређен, па је неколицина њих заплакала када су девојчице запевале химну Србије "Боже правде".

"Хвала вам, дивни сте, ви сте ветар у леђа, ви сте оно што нас издваја од други и ставља на место где смо. Идемо заједно. Хвала", поручила је Тијана Малешевић, док је грлила Бранкицу Михајловић.

"Тешко је наћи праве речи, сањамо сви о овоме, хвала Србији и Републици Српској", рекла је најбољи примач Европског шампионата.

"Имале смо много тешких дана пре одласка, али смо успеле да играмо све боље како је одмицало првенство... Свет је леп када сањамо, каже Кики, а нама кад је стварност...", навела је Бранкица Михајловић.

Капитен Милена Рашић рекла је да је дочек привилегија.

"Добро вече Београде, добро вече Србијо! Хвала вам на подршци, али хвала и девојкама које су овде и које нису са нама, стручном штабу и свима који су били уз нас. Хвала вам на остварењу сна, овако нешто нема свако, има само Србија".

Селектор Зоран Терзић рекао је да води најбоље.

"Не знам да ли сте свесни колико нам значи ваша подршка и љубав, јер све што радимо у највећем делу је посвећено вама. Али једну ствар немојте да заборавите, без обзира на резултат, ове девојке увек дају максимум до задње капи зноја, до задње капи крви. То имајте на уму увек када играју и будите сигурни да вас никада неће изневерити", истакао је селектор који није могао да сакрије срећу због успеха.

"Људи, успели сте да га насмејете", прекинула је Милена Рашић говор селектора, алудирајући на то што је селектор увек озбиљан и "намргођен".

Стефана Вељковић за кратко време два пута се попела на терасу Старог двора.

"Некако изгледа као да је дочек после Олимпијских игара у Рио де Жанеиру био давно... А ми смо опет овде", рекла је најбољи блокер ЕП у Азербејџану.

"Шта нас чини добрим тимом да освајамо медаље? Јако добра енергија, тимски рад, увек смо ту једна за другу", рекла је Стефана Вељковић, а затим открила:

"Више сам се тресла кад сам улазила сад овде на балкон, него на терен на било којој утакмици... Ово је заиста величанствен дочек. И ово је чудесна генерација и, даћебог, биће још медаља", поручила је репрезентативка Србије.

Девојке су потом загрљене запевале на балкону са масом и заслужено славиле велики успех српске одбојке.

Оне су захвалиле Србији на подршци, а Србија њима још више што нас чине срећнима!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар