Терзић: Радује ме начин на који смо дошли до финала!

Одбојкашице сложне: Овде смо због злата! Репрезентативке Србије у одбојци сложне су у оцени да је пласман у финале ЕП "феноменалан успех", али напомињу да најбитнији меч на турниру тек предстоји. Селектор Зоран Терзић оценио је да је пласман у финале ЕП велики успех и додао да га посебно радује начин на који је његова екипа дошла до тог резултата.  

Остали спортови 01.10.2017 | 11:45
Терзић: Радује ме начин на који смо дошли до финала!
"Ово су неку предивни осећаји. Финале Европског првенства је велики успех. Посебно ме радује начин на који смо дошли до тог финала, да практично ни у једном мечу противнику нисмо дали ни грам шанседа нас победи. Честитке девојкама за досадашње игре, апсолутно их заслужују", рекао је Терзић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства у Азербејџану и Грузији, пошто је у полуфиналу победила Турску са максималних 3:0 у сетовима.

Србија ће од 17.00 у борби за златну медаљу играти против Холандије која је раније победила Азербејџан са 3:2.

"Остаје нам тај последњи корак против Холандије, коју смо у групи добили са 3:0. Сигуран сам да можемо да одиграмо против њих, да се вечерас нисмо истрошили ни физички, ни емоционално. Верујем да ово Европско првенство можемо да завршимо тријумфом", рекао је он.

Репрезентативке Србије у одбојци сложне су у оцени да је пласман у финале ЕП "феноменалан успех", али напомињу да најбитнији меч на турниру тек предстоји.

"Феноменални су утисци.Наша убедљиво најбоља игра од почетка овог турнира. Играли смо као екипа, Турској нисмо дозволили да покаже своју игру", рекла је Тијана Бошковић после пласмана у финале.

"Оно најбитније нас очекује сутра, оно због чега смо дошли овде. Надам се да ћемо бити још боље сутра. Имале смо прилику да играмо против Холандије већ. Оне су добра екипа, али ако будемо играле као данас, не би требало да буде проблема", додала је најефикаснија играчица данашње утакмице. 

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства у Азербејџану и Грузији, пошто је у полуфиналу победила Турску са максималних 3:0 у сетовима. 

"После дуго времена играмо у финалу Европског првенства. Имали смо раније два полуфинала које смо изгубил... Данас смо супер играли. Јако добро сервирали, играли блок одбрану, оне нису имали решења. Честитам екипи на сјајном успеху и резултату, али ништа није готово. Оно најбитније нас чека сутра", рекла је Тијана Малешевић. 

Србија ће у недељу од 17.00 у борби за златну медаљу играти против Холандије која је раније данас победила Азербејџан са 3:2. 

"Феноменална утакмица за нас. Честитке тиму на најбољем издању на овом Европском првенству. Холандија је познат противник. Играју боље него на почетку турнира. Очекује тешку утакмицу, али можемо до злата", рекла је Бранкица Михајловић. 

Техничар репрезентације Бојана Живковић рекла је да је најбитније што екипа из утакмице у утакмицу игра све боље. 

"Најбитније да смо све боље и боље. То је један од разлога што сутра играмо финале. Срећна сам и узбудјења после овог пласмана, још увек нисам свесна, али када се све ствари слегну бити супер", рекла је Живковићева. 

Србија је у групној фази Европског првенства већ победила Холандију са 3:0.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар