Возач аутомобила пуштен на слободу

Ферид Хаџихаскић који је ухапшен након саобраћајне несреће која се десила јуче послијеподне на аутопуту код Илијаша, а у којој је погинуо Амир Алић (25), након испитивања у полицији пуштен је на слободу јер није било основа за задржавање у притвору.

Босна и Херцеговина 26.09.2017 | 22:05
Возач аутомобила пуштен на слободу
Против њега ће у редовној процедури бити вођен поступак због сумње да је починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, које је резултирало смрћу друге особе.

Двадесетпетогодишњи Алић биће сахрањен сутра у 14 часова на градском гробљу Влаково, пишу федерални медији.



Подсјећамо, Ферид Хаџихаскић је приведен синоћ око 20 часова због сумње да је починио тешка кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја, након чега је предат у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП Кантона Сарајево, преносе сарајевски медији.



Како се наводи у извештају МУП Кантона Сарајево, несрећа се догодила у траци намијењеној за кретање возила из смера Зенице у смјеру Сарајева, на мосту преко ријеке Босна у мјесту Љубинићи, општина Илијаш.

Подсјећамо, несрећа се догодила јуче у 16.10 на аутопуту А1, а Хаџихаскић је управљао „аудијем А8“ који се великом брзином кретао из правца Високог према Сарајеву.



Када је изгубио контролу над возилом ударио је у металну заштитну ограду, а затим у бетонску ограду моста. Аутомобил се усљед удара преполовио и ударио у Ауди А5.

На мјесту несреће смртно је страдао Амир Алић, док је повријеђени Хаџихаскић превезен у Општу болницу Прим.др. Абдулах Накаш, а затим ухапшен.



Алкотестирањем је утврђено да нико од учесника није био под дејством алкохола и да је брзина којом је Хаџихаскић возио дозвољена на аутопуту.

Сахрана  25-годишњем Алићу биће клањана сутра у 14 сати на градском гробљу Влаково.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РЕацТОР

27.09.2017 05:23

Бабин син,јадник возио је само ВЕЛИКОМ дозвољеном брзином.За онакав распад сигурно преко 200...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срки

27.09.2017 10:35

Возио брзином која је дозвољена на ауто путу(маx 130км/х), изгубио контролу над аутомобилом Ауди А8 и преполовио га??? Да ли сам ја несто прескоцио у у овом цланку или се неко спрда са овом несрецом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

27.09.2017 11:06

За мене је мистерија како се овакво ауто мозе преполовити и из ове олупине изаћи Ферко ( Ферид ) само са огреботином. У сваком случају - велика трагедија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.09.2017 17:03

Није мистерија ауди састављан из више дијелова-варен и пуко по шавовима.

Name

побро

27.09.2017 11:07

И ја тако мислим штета млад човек изгуби главу.

ОДГОВОРИТЕ