Тандем снова - Федерер и Надал с исте стране мреже!

Роџер Федерер и Рафаел Надал играли су први пут заједно у дублу после 14 и по година колико су истовремено професионалци – и победили.  Кад шампиони удруже снаге. . .  Дочекали смо да можда и најбољи тенисери у историји заиграју заједно у дублу.

Тенис 24.09.2017 | 11:15
Тандем снова - Федерер и Надал с исте стране мреже!
Швајцарац и Шпанац су у премијерном издању Лејвер купа били бољи од америчког тандема Џека Сока и Сема Кверија са 6:1, 1:6, 10:5.

Тако је време потпуно стало за све љубитеље тениса током овог спектакла у Прагу који је трајао нешто мање од сат и по.



Спектакуларни тандем је после доброг првог сета изгубио ритам у другом, али су у наставку пронашли мотивацију за историјску победу.

Тренутно двојица најбоље рангираних играча света, који заједно имају 35 Гренд слем трофеја, донели су тиму Европе вођство 9-3 пред последња четири меча која су на програм у недељу, а од којих сваки доноси по три бода.

Роџер Федерер и Рафаел Надал одиграли су много епских дуела у каријери. Заједно су освојили 167 титула, од чега 35 гренд слем трофеја.

Међусобно су 37 пута одмеравали снаге, а после 16 година ривалства коначно су и удружили снаге.

Швајцарац и Шпанац коначно су заиграли у дублу. Први пут у каријери, на Лејвер купу у Прагу.

И одмах су уписали и победу. Били су бољи од Сема Кверија и Џека Сока – 6:4, 1:6, 10:5 и Европи донели предност од 9:3, против "остатка света".

Наступ првог и другог играча света у дублу изазвао је опште одушевљење у О2 Арени у Прагу, а и они су деловали као "савршен" тим.

Лејвер куп одржава се први пут са циљем да постане традиционални и квалитетан турнир на којем ће сваке године у другом граду наступати најбољи играчи света.

За тим Европе осим Надала и Федерера наступају и Александар Зверев, Марин Чилић, Доминик Тим, Томаш Бердих и Фернандо Вердаско, а у тиму света су Сем Квери, Џон Изнер, Ник Кирјос, Џек Сок, Денис Шаповалов, Френсис Тијафо и Танаси Кокинакис.

Селектор тима Европе је Бјерн Борг, док је селектор "остатка света" Џон Мекинро.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар