Прихваћене измјене закона

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прихватила је измјене и Приједлог закона о допунама Кривичног закона и Приједлог закона о допуни Изборног закона.

Босна и Херцеговина 18.09.2017 | 13:18
Прихваћене измјене закона
Након што четири пута није могла да се одржи сједница комисије, измјене и допуне ових закона сада су прихваћене и у сриједу ће се наћи пред посланицима Представничког дома.

За оба приједлога закона, чији је предлагач посланик СДП-а у Представничком дому Денис Бећировић, гласали су предсједавајући Комисије Дамир Арнаут из СББ-а, Шефик Џаферовић из СДА, Сенад Шепић из Независног блока и Жељко Комшић из Демократске фронте.

Против су били Александра Пандуревић из СДС-а, Момчило Новаковић из НДП-а и Никола Ловриновић из ХДЗ-а БиХ.

Приједлог закона о допуни Изборног закона БиХ предвиђа забрану кандидовања на изборима осуђенима за ратне злочине, док Приједлог закона о допунама Кривичног закона БиХ предвиђају забрану негирање геноцида.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Какав геноцид

18.09.2017 11:55

Нико није утврдио па ни у УН да је у Сребреници почињен геноцид.Злочина ратних јесте било али не и геноцида.Зар овдје не постоји некакав вето као ентитетско гласање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

18.09.2017 13:45

Бецировиц је совиниста и као да је цлан ултрадесницарске странке а не лазног СДП-а

Name

Индијанац

18.09.2017 15:19

Јеси ли ти нормалан, фашисто један болесни?! Највиши међународни суд, основан управо од УН, је правоснажно пресудио сребренички геноцид! За исти одговорне ВРС и МУПРС. Србија пресуђена за неспречавање истога!

Name

Јао Индијанац

18.09.2017 15:57

Јао Индијанац па прво је тај суд требао утврдити геноцид над вама Апацима.Е сад јел тај закон забрањује и то негирање.И онај геноцид над Јерменима.Ил само овај вас.Геноцид, а пола наорузано било.А пола опет довезено из других опстина.Не знам само ено и Колинда се сад двоуми.

Name

За Индијанца

18.09.2017 20:13

Ста Србија коњу биједни ста је теби!? Зови Софтица па се лијеците скупа.