"Грађани имају кратко памћење"

"Више пута сам рекао да наши грађани имају кратко памћење и склони су да упадну у замку и да буду дио једног реалитија у коме се ништа не догађа. Уживамо у нападима једних на друге гдје се значајне ствари не догађају, а животне ствари не могу да дођу до изражаја", рекао је Шаровић.

Босна и Херцеговина 14.09.2017 | 11:01
"Грађани имају кратко памћење"
Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић. каже да је овај састав Савјета министара један од најбољих икада и да то показују резултати.

"Овакав став ће и увијек и доживјети критику, што је логично, јер је наше друштво политички подијељено. Код нас се чак и добри резултати не дочекају позитивно", рекао је Шаровић, гостујући у програму телевизије Н1.

Коментаришући да се говори да је неформалној коалиција на државном нивоу ХДЗ БиХ, СББ и СНСД јача од формалне, владајуће већине. Шаровић је рекао да је очито да је једна врста изборне кампање почела 15 мјесеци прије него је требала.

"Ову годину смо требали искористи на другачији начин. Институцијама на било којем нивоу ће бити тешко радити и тешко ће се долазити до одлука и закона у наредном периоду. Радиће се без чврстих коалиција и одлуке ће се доносити ад хоц у датом тренутку како странке буду цијениле какав им је интерес да гласају. Слично је и у ентитетима, нажалост. Од великих резултата неће бити много тога", рекао је Шаровић.

Каже да политичке елите када друштву не могу понудити ништа конкретно и немају значајне иницијативе, а требају гласаче, онда ће их везати са оваквим темама.

"Више пута сам рекао да наши грађани имају кратко памћење и склони су да упадну у замку и да буду дио једног реалитија у коме се ништа не догађа. Уживамо у нападима једних на друге гдје се значајне ствари не догађају, а животне ствари не могу да дођу до изражаја", рекао је Шаровић.

Осврћући се на усвојену Декларацију о Пељешком мосту, он је мишљења да се та расправа није завршила с јучерашњим даном у Парламенту БиХ.

"Избиће и многе друге ствари у први план зато што се приближавамо општим изборима. Мој утисак је да ће се ова и сличне теме користити за унутрашње потребе. У недостатку великих тема и резултата, политичари прибјегавају темама којима се подиже температура и тензија, па се ствара утисак у јавности да је то толико битна тема за друштво. Не кажем да није битна тема. Свака земља треба бранити своје интересе, а преговори око Пељешког моста и права на слободни излазак у међународне воде су легитимни интереси земаља. Хрватска има интерес да споји своје обале. Зашто ми не би имали интерес да тражимо излазак у међународне воде или да урадимо границе са својим сусједима и на сјеверу БиХ, гдје није уређена гдје линија прелази ријеку на десетак случајева. То има посљедице у Костајници и другим општинама на граници са Хрватском", изјавио је Шаровић.

Осврћући се на састанак са повјереником Владе Републике Хрватске за "Агрокор" Антом Рамљаком и представницима Агрокорових компанија у БиХ, Шаровић сматра да се чини да се ситуација стабилизује.

"Она није сјајна, али постоје назнаке да би систем када су у питању фирме кћерке у БиХ могле да боље послују и да је најтеже вријеме иза њих. Много зависи како ће цијели систем Агрокора у Хрватској опстати", казао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Игор В

14.09.2017 09:29

Браво Саровицу. Кратко памцење је нас главни проблем. Саровиц и СДС су стварали и градили РС годинама а сада нам СНСД продаје маглу, прицају како су они некакве патриоте и пљацкају све редом! И јос присвајају институције РС за које смо се ми борили док су они крали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

14.09.2017 09:29

Прије свега један велики господин!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

14.09.2017 09:54

Лопузо врати паре сто си покро.

Name

Саса

14.09.2017 09:58

Мозда кад си ти у питању појединци и имају кратко памцење а ли не и вецина градјана знамо ми врло добро ста си ти радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

14.09.2017 10:13

Шта је Мирко радио робија што није потписао јединствена ОС БиХ.

Name

пале

14.09.2017 10:12

Стварно народ има кратко памцење кад овај цовјек има неу знацајну функцију у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Москва

14.09.2017 10:25

Е камо среце да сви који имају функције раде као он. Само од њега добијамо конкретне резултате и добре вијести али ми изгледа висе волимо да зивимо у лазима.

Name

Славко

14.09.2017 10:56

Па кад нас стално @накратко сисате! Угасите све бас све на месец два,пустите да рестартамо хåрддиск!??Илити јос боље"Молим вас промените нам софтвере" паст цемо и ми и цијели систем!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

14.09.2017 11:15

Пуна пордршка г.Шаровићу,само напред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

14.09.2017 11:56

"Наши грађани имају кратко памћење и склони су да упадну у замку и да буду дио једног реалитија у коме се ништа не догађа. Уживамо у нападима једних на друге гдје се значајне ствари не догађају, а животне ствари не могу да дођу до изражаја". Одлично речено. Дај нам боже памети, док се потпуно не истријебимо!

Name

Е мој министре

14.09.2017 13:30

Ово су кленови а не градјани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

14.09.2017 13:49

Свака цаст Предсједнице и будуци цлану Предсједниства БиХ из реда српског народа,само тако искрено и без околисања,до побједе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

16.09.2017 11:21

Напротив, тврдим да немају. Добро се памте времена крађа и лоповлука у Источном Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ