Велика полицијска акција

Почела је реализација акције кодног назива ''Дарданели'', саопштено је јутрос из Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 13.09.2017 | 10:44
Велика полицијска акција
На подручју Унско-санског кантона слободе је лишено неколико особа, а врше се претреси објеката и возила које користе осумњичени. Ради се о заједничкој међународној акцији у борби против илегалних миграција коју Тужитељство БиХ реализује у сарадњи са УСКОК-ом Републике Хрватске и правосуђем и полицијом Црне Горе, каже се у саопштењу.

Даље се наводи да по налогу тужилаца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, од раних јутарњих сати, више десетина полицијских службеника Граничне полиције БиХ, заједно са полицијским службеницима из МУП-а УСК, који пружају подршку  на терену, проводе активности у оквиру акције кодног назива Дарданели.

Слободе је лишено више осумњичених особа а врше се претреси на више локација, на подручју Унско-санског кантона. Акција је усмјерена према особама које су осумњичене да су као организиована криминална група, вршиле кријумчарење из БиХ на подручје Републике Хрватске, већег броја држављана Турске, као и особа из земаља Блиског истока и Сирије.

За кријумчарење су илегалним мигрантима наплаћивали велике износе новца, најчешће од неколико стотина еура, а према прикупљеним доказима, за период од око 2-3 мјесеца, прокријумчарено је око 300 особа. Ова акција одлучан је корак у борби правосудних и полицијских институција у БиХ и региону против илегалних миграција и кријумчарења емиграната из страних земаља, преко подручја Западног Балкана.

Наведена међународна акција детаљно је припремана на заједничким састанцима са представницима УСКОК-а и правосуђа Црне Горе, а активности су координиране и са организацијом СЕЛЕЦ за полицијску размјену и сурадњу земаља региона а упозната је и Међународна агенција за миграције ИОМ.

Особе лишене слободе бит ће предате поступајућем тужитељу, који ће испитати осумњичене и након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање притвора, мјера забране и другим активностима у складу са законом, саопштило је Тужилаштво БиХ.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дзоо

13.09.2017 09:08

Цуј борба де се борите против својих сопствених мафијоза у сипи тузиластву итд. Ту лези зев

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

13.09.2017 10:56

Ста си мислио реци" ту лези зев" ста је зев ?

Name

Бајо

13.09.2017 12:56

Федерација цисти ли цисти а код нас коте се коте од репа до главе?!

Name

жућо

13.09.2017 09:19

Само хапси ко код је крив. Криминалце у ћорку па нек размисљају исплатил се радити против закона. Живјела полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

13.09.2017 09:51

Чуј велика полицијска акција??? Велика ће бити кад буду хапсили на тргу РС и мариндвору а ово је мазање очију

ОДГОВОРИТЕ