Парламентарци о Пељешком мосту

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ће у наставку сједнице заказане за данас разматрати Извјештај о активностима у вези са изградњом Пељешког моста и Извјештај о активностима на реализацији пројекта изградње међудржавног моста преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица аутопута на Коридору 5ц.

Босна и Херцеговина 13.09.2017 | 09:21
Парламентарци о Пељешком мосту
Расправу о овом извјештају на сједници, која је прекинута 7. септембра, обиљежили су жустри и супротстављени ставови бошњачких посланика и посланика ХДЗ-а.

У оквиру ове тачке дневног реда посланици би требало да размотре и извјештај о активностима на реализацији пројекта изградње моста између БиХ и Хрватске преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица ауто-пута на Коридору "Пет це".

На дневном реду сједнице је приједлог закључка Заједничког колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ о формирању интерресорне радне групе за израду закона о испитивању поријекла имовине званичника у институцијама БиХ.

Предложено је да интерресорна радна група у року од шест мјесеци од ступања на снагу закључка припреми закон и, ако је потребно, измјене постојећих закона на нивоу БиХ у дијелу који се односи на борбу против корупције, те да своје приједлоге упути у парламентарну процедуру посредством овлаштеног предлагача.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Индијанац

13.09.2017 07:30

Данас ћемо видјети какве су инструкције стигле из Загреба и Београда у вези моста, а ова "интерресорна" група за израду закона о поријеклу УКРАДЕНОГ се залијеће још од 1997, никако да улети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

13.09.2017 08:08

Никад немогу сконтати градане који зиве у свом двористу плату узимају од дрзаве а неволе засто не идет остави те дрзаву оном ко оц да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

13.09.2017 10:57

Сад би требало постат јасно одкуд назив "глупи босанац"то је вјероватно заслуга ових сто зиве овдје а раде за интересе других земаља. У нормалним земљама се кривицно одговара због подривања уставно правног поретка,а код нас беру масне плате. Фуј

Name

Зоол

13.09.2017 08:25

Забранити свима који имају страна дрзављанства да имају функцију већу од председника мјесне заједнице.Ево школски примјер како то утиче лоше по БиХ.Исти случај је и да Српски политичари сви имају Србијанско дрзављанство и некретнине у Србији а ви обицни народе се кољите око тога ко је већи националиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

13.09.2017 08:42

Неком би било драго али то је земља све три народа а не само једног народа и ове багре коју намјерно неко насељава на хрватску и србску свету земљу:

Name

БАЊАЛУКА

13.09.2017 09:09

слажем се сто посто

Name

ПОМРАЦЕЊЕ УМА

13.09.2017 09:36

Ако наставис јести оне мале црвене таблетице моздане вијуге це ти нестати скроз,а здравство у РС је у колапсу па ста цес онда друзе Микац.

Name

патриота БиХ

13.09.2017 11:05

употпуности се слазем са ЗООЛ да фуннкционери на нивоу БиХ могу бити само они градјани који имају искљуциво дрзављанство дрзаве у којој зиве.да сви они који имају дрзављанство и јос неке друге резервне дрзаве(за који они раде)немогу бити у дрзави БиХ немогу бити висе од пресједника мјесних заједница.јер примати плату од поресник обавезника -градјана БиХ а радити за другу дрзаву је у најмању руку неморално и недопустиво.

Name

Владо бабиц

13.09.2017 13:06

Ста треба да се забрани србима да воле србију а хрватима хрватску Кад се балије одрекну Турске И ми це мо.Босна није муслиманска вец СРБИМА ХРВАТСКА И МУСЛИМАНСКА. Никад неце бити једног народа па било које.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свста

13.09.2017 16:35

Сдс показује опет да му је вањска политика "врх". Исто тако су 90 радили па је РС скоро био цијеи похапсен, имена градова промјењена... умјесто да гради односе са комсијама, они подилазе босњацким странкама.

ОДГОВОРИТЕ