БЛ: Реми Борусије, Хофенхајм шокирао Бајерн!

Борусија без решења за "катанаћо"! Борусија из Дортмунда није успела да искористи играча више против Фрајбурга. Прве побједе за Мајнц и Аугзбург, уз хет трик Финбогасона. Бајерн празних шака у Хофенхајму! Петоструки узастопни првак Немачке доживео је први пораз у новој сезони Бундес лиге.

Фудбал 10.09.2017 | 12:00
БЛ: Реми Борусије, Хофенхајм шокирао Бајерн!
Минхенски Бајерн поражен је већ у трећем колу Бундес лиге!

Бољи од актуелног првака био је Хофенхајм - 2:0 (1:0) - тако да су Баварци пропустили прилику да преузму лидерску позицију од Борусије, која је раније у суботу, упркос играчу више, освојила само бод у Фрајбургу (0:0).

Почетак утакмице на "Рајн Некар арени" у Синсхајму изгледао је као увертира за нову рутинску победу екипе Карла Анћелотија, на 400. званичном мечу Томаса Милера у дресу баварског гиганта.

Већ у шестом минуту је прошлосезонски први голгетер лиге Роберт Левандовски одлично реаговао на центаршут, али је лопта очешала пречку домаће екипе.

Држали су Баварци лопту, контролисали утакмицу и чекали да "отворе" ривала, али су дочекали да у 26. минуту погреши Матс Хумелс, један од њихових најискуснијих играча.

Хумелсу је лопта побегла ван терена, Андреј Крамарић је брзо извео аут и гурнуо "у ватру" Марка Ута, који је из другог додира одлично шутирао и погодио леви угао - 1:0.

Жалили су се Баварци да је хрватски интернационалац неправилно извео аут, међутим, успорени снимак је показао да је погодак Хофенхајма био, без икакве дилеме, регуларан и да арбитар Данијел Зиберт није погрешио кад је показао на центар.

Могао је Бајерн да стигне до изједначења само неколико минута касније, када је Левандовски из "слободњака" за неколико центиметара промашио место где се спајају пречка и статива.

Имали су шансе и изабраници Јулијана Нагелсмана, најмлађег тренера у историји Бундес лиге и прошлогодишњег најбољег шефа струке у Немачкој. Међутим, "бомбу" Стивена Зубера из 42. минута укротио је Мануел Нојер.

Почетком наставка Кингсли Коман је протутњао левом страном одбране Хофенхајма и промашио "зицер", што је домаћин казнио већ у наредном нападу!

После дуплог паса са Зубером, који је избацио комплетну одбрану Бајерна, Марк Ут је остао сам на 11 метара и поново затресао Нојерову мрежу - 2:0.

Био је то пети гол Ута од укупно девет Хофенхајмових у свим такмичењима ове сезоне.

Иако је до краја било још доста времена, показало се да је то било довољно за другу победу над Бајерном у историји клуба, као и "скок" на другу позицију на табели.

Борусија без решења за "катанаћо"! Борусија из Дортмунда није успела да искористи играча више против Фрајбурга. Прве побједе за Мајнц и Аугзбург, уз хет трик Финбогасона.

Борусија из Дортмунда је у госте Фрајбургу дошла као лидер на табели Бундеслиге, са две победе у уводна два кола и на крилима тринаест узастопних победа над екипом Кристијана Штрајха. Али, овај пут је остала без тријумфа - 0:0.

У првом полувремену на "Шварцвалд" стадиону виђена је успаванка, пошто су се домаћини одлучили за "катанаћо", али упркос томе имали су најбољу прилику у првом делу.

У 7. минуту Клајндинст је изашао "један на један" са Буркијем, али је слаб ударац лако зауставио голман Дортмунда.

Момци у жуто-црним дресовима су контролисали лопту, коју су у свом поседу имали 79 одсто времена, али нису успевали да озбиљније угрозе гол Фрајбурга. Најближи голу је био Обамејанг, који је био непрецизан након центаршута Пишчека у 11. минуту.

На интервенцију видео судије црвени картон за Фрајбург у 27. минуту је добио Жорик Раве након што је нагазио Шмелцера, који није могао наставити утакмицу.

После искључења екипа Фрајбурга се још више повукла у своју половину, док су изабраници Петера Боша тражили рупу у добро организовној одбрани домаћина.

Успаванка се наставила у другом полувремену до 80. минута када је Обамејанг постигао гол који је судија поништио због претходног прекршаја над Папастатопулосом, којег је грчки штопер симулирао. Убрзо након тога је запретио Пишчек, али одбрана Фрајбурга је херојски одолевала нападима гостију за које је дебитовао Андреј Јермоленко.

До краја утакмице није било промене резултата, чиме је Фрајбург први пут избегао пораз од Дортмунда након тринаест утакмица.

Момцима са "Шварцвалд" стадиона ово је шести узастопни меч без пораза на свом терену.

Први гол у термину од 15.30 часова постигао је повратник у Бундеслигу Кевин Принц Боатенг, којег је посветио тешко повређеном играчу Ајакса Абделаку Нурију.

Екипа Мајнца је забележила прву победу, након преокрета против Леверкузена који је са једним освојеним бодом, заједно са Келном, слабо ушао у сезону.

Јуче је посебно био расположен Исланђанин Алфред Финбогасон који је, у побједи над "јарчевима", постигао свој први хет трик у Бундеслиги.

Исланђанин показао Звезди пут! Противник Црвене звезде у Лиги Европе доживео тежак пораз у Аугзбургу. Келн прикован за дно табеле Бундеслиге.

Келн у прва три кола Бундеслиге није освојио ниједан бод!

"Јарчеви", који ће ове сезоне два пута одмерити снаге са Црвеном звездом у групној фази Лиге Европе, доживели су трећи узасзопни пораз у Бундеслиги.

Односно, после три одиграна кола у новој сезони, екипа за коју игра Милош Јојић, који је пропустио суботњи меч, нема ниједан освојени бод и прикована је за дно табеле.

Овај пут бољи је био Аугзбург - 3:0 (2:0)!

Исланђанин Алфред Финбогасон има је свој дан и био је незаустављив. Уписао је нападач Аугзбурга хет-трик, а већ у првом полувремену ставио је до знања гостима да се неће лепо провести у Баварској.

Тима Хорна савладао је у 22. и 32. минуту из пенала. Тачку на успешно после подне ставио је у четвртом минуту судијске надокнаде другог полувремена.

Гојко Качар није донио прилику на овој утакмици да наступи за Аугзбург.

Црвена звезда 28. септембра путује у Немачку на мегдан Келну, док "јарчеви" у Београд долазе 7. децембра.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Аугсбург - Келн 3:0 (2:0)
/Финбогасон 22, 32, 90+5/

Борусија М. - Ајнтрахт 0:1 (0:1)
/Боатенг 13/

Фрајбург - Борусија Дортмунд 0:0

Мајнц - Бајер 3:1 (1:1)
/Муто 45, Диало 57 , Сердар 71- Кор 22/

Волфсбург - Хановер 1:1 (0:0)
/Дидави 52 - Харник 75/

Хофенхајм - Бајерн 2:0 (1:0)
/Ут 26, 51/

у недељу:

Херта - Вердер 15.30
Шалке - Штутгарт 18.00

одиграно у петак:

Хамбургер - Лајпциг 0:2 (0:0)
/Кеита 67, Вернер 75/

ТАБЕЛА: Борусија Д. 7, Хофенхајм 7, Хановер 7, Бајерн 6, Лајпциг 6, ХСВ 6, Аугсбург 4, Борусија М. 4, Ајнтрахт 4, Волфсбург 4, Шалке (-1) 3, Мајнц 3, Херта (-1) 3, Штутгарт (-1) 3, Фрајбург 2, Бајер 1, Вердер (-1) 0, Келн 0.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар