Дијао: Не повлачим се још, иде Свјетско!

Будућност Бориса Дијаоа у националном тиму Француске још увек није извесна, а крилни центар каже да после неуспешног ЕП следе квалификацијер за Мундобаскет.

Кошарка 10.09.2017 | 16:30
Дијао: Не повлачим се још, иде Свјетско!
Француска је у осмини финала поражена од Немачке са 84:81 у мечу у коме су бриљирали НБА руки Данијел Тајс и сада већ искусни НБА плеј Денис Шрудер.

Упркос Дијаовом учинку од 15 поена, седам скокова и пет асистенција, Французи иду кући а ветеран Дијао каже да се још увек није повукао. Бар не сигурно.

"Нисам још одлучио. Само сам се фокусирао на Евробаскет. Не знам, мислим да ће бити још утакмица квалификација за Светско првенство (2019. године). Тада ћу одлучити. Ако осетим да могу да играм, играћу. Ако осетим да не могу више да помогнем тиму, онда ћу престати", рекао је Дијао током конференције после пораза од Немаца. 

Он је тренутно слободан играч, а прошле сезоне је био саиграч са центром Јуте, Рудијем Гобером који је са овог Евробаскета изостао. 

"Очигледно је била тешка утакмица. Почели смо добро. Играли смо агресивно у одбрани и добро смо делили лопту у нападу. Свеукупно наша утакмица није била очајна. Имали смо боље проценте шута, више скокова и асистенција. Једина лоша ствар је што смо имали више изгубљених лопти од њих. Наравно да сам разочаран што не идемо у наредну рунду Евробаскета", рекао је Дијао.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар