Тејлор Рочести нови плеј Црвене звезде!

Американац нови организатор игре црвено-белих! Звезда има новог плејмејкера! Американац са црногорским пасошем стиже у Црвену звезду.

Кошарка 08.09.2017 | 21:40
Тејлор Рочести нови плеј Црвене звезде!
Звезда има новог плејмејкера!

Тејлор Рочести (32, 185 цм) појачао је редове српског и регионалног шампиона са којим је потписао једногодишњи уговор.

Ради се о искусном кошаркашу који већ годинама наступа у Европи, а играјући за Локомотиву прошле сезоне Рочести је просечно бележио 12,5 поена и 3,9 асистенција у ВТБ лиги, односно 11,4 поена и 3,2 асистенције у Еврокупу.

Овај кошаркаш који је рођен у Тексасу играо је првобитно на Универзитету Тулејн, да би се онда пребацио на Вашингтон Стејт на коме је наступао три сезоне.

Није изабран на драфту 2009. године, па му је први клуб у професионалној каријери био немачки Гетинген. Играо је потом за Галатасарај, Албу, Ле Ман, Каху Лаборал, Бијелу, Монтепаски, Нижњи Новгород, Макаби и напослетку Локомотиву Кубањ у коју је стигао прошлог септембра.

Наступао је и на два Еуробаскета као репрезентативац Црне Горе.

Рочести је играч са озбиљним европским искуством. На Стари континент је стигао још 2009. године, када је наступао за немачки Гетинген, док је прошле сезоне носио дрес Лококомотиве Кубањ. Пре тога је наступао за Галатасарај, Албу, Ле Ман, Каху Лаборал, Монтепаски, Нижњи и Макаби.

У сезони 2014/2015. био је најбољи стрелац Евролиге са просеком од 18,9 по сезони, а већ наредне потписао је двогодишњи уговор са Поносом Израела. У једном периоду носио је и дрес репрезентације Црне Горе.

Прошле сезоне у Еврокупу је одиграо 14 утакмица и имао просек од 11,4 поена, 3,2 асистенције и 33 посто шута за три поена.

Црвену звезду су у овом прелазном року појачали Џејмс Фелдин, Стефан Јанковић, Никола Јовановић, Марко Кешељ, Матијас Лесор и Никола Радичевић, док је клуб напустио велики број играча: Стефан Јовић, Марко Гудурић, Чарлс Џенкинс, Огњен Кузмић, Лука Митровић уз одласке Американаца којима су истекли уговори Диона Томпсона и Нејта Волтерса.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар