"Имамо три црнца, муслимана, зашто не би и Звездаша?"

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да најскупљи играч у историји црно-белих Сејдуба Сума због повреде неће играти против Младости из Лучана.

Фудбал 08.09.2017 | 17:45
"Имамо три црнца, муслимана, зашто не би и Звездаша?"
Али, шеф струке шампиона Србије је истовремено истакао да ће зато репрезентативац Зоран Тосић спреман да други пут "дебитује".

"Сума је добио незгодан ударац у дербију са Црвеном звездом и онда отишао да игра за репрезентацију. Ми смо му рекли да прескочи прву утакмицу, одиграо је другу, издржао 60 минута и видећемо колика га пауза очекује", казао је Ђукић на конференцији за медије.

С друге стране, Тошић је, према Ђукићевим речима постао пример за све, израстао је у озбиљног играча и биће велико појацање.

"Он је пример за остале, битан нам је, не само играчки, већ и за атмосферу у свлачионици. И Немања Антонов је велико појачање, сад имам три озбиљна лева бека и слатке муке", истакао је Ђукић.

Тренер Партизана поручио је да је подинута велика прашина око доласка бившег Звездиног нападаца Огњена Ожеговића и додао да ће он имати његову, као и подршку целог тима.

"Не прати њега ништа, створила се вештачка фрка, непотребна. Ми у екипи имамо три црнца, једног муслимана, зашто не би могао неко ко је некад био у Звезди? И Звезда има играће који су били у Партизану. Ово је 21. век и не видим никакав проблем. То су нормалне ствари у нормалном свету. Ожеговић је дете које хоће да се докаже овде и ми ћемо му дати шансу. Има подршку свих, желимо да постане озбиљан играч. Он нема потребе за фрком, за тензијом, скидам сву тензију са њега", истакао је Ђукић.

Утакмица 8. кола Суперлиге Србије између Партизана и Младости игра се у недељу од 21 сат на стадиону у Хумској, док четири дана касније следи отварање групе Лиге Европе против Јанг Бојса у Швајцарској од 19 часова.

Тренер Партизана је истакао да се "нешто позитивно дешава у српском фудбалу", после пласмана црно-бели и Црвене звезде у групну фазу Лиге Европе, као и после добрих резултата репрезентације која је близу пласмана на Светско првенство.

"Не смемо се уљуљкивати, већ морамо наставити да радимо. Ми се не задовољавамо пласманом у Лигу Европе, већ хоћемо да направимо озбиљан посао у том такмичену. Сви заједно можемо да направимо нешто".

Меч се игра од 21.00, па је новинаре занимало да ли Ђукић може да обећа, на пример навијачу из Шапца који мора касно да се врати кући после утакмице, добру партију и победу.

"Да га зовнем да преспава код мене", упитао је прво Ђукић кроз осмех.

"Трудићемо се да оде задовољан кући, трудићемо се да Партизан одигра добру утакмицу и задовољи навијаче", додао је тренер Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар