ДК - Ђере пред деби у Лилу: Причаћу на терену!

Талентовани тенисер добио је позив за наступ за Дејвис куп тим Србије у полуфиналу Светске групе против Француза. "Даћу и више од максимума", каже пред пут у Лил.

Тенис 07.09.2017 | 17:30
ДК - Ђере пред деби у Лилу: Причаћу на терену!
Ласло Ђере имаће прилику да после сјајних резултата остварених у 2017. години дебитује за национални тим. Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Ненад Зимоњић уврстио га је на списак играч на које рачуна за полуфинални дуел против Француске у Лилу, од 15. до 17. септембра.

Помало неочекивани позив стигао је након што је успео да оствари зацртани циљ ове сезоне, да уђе међу 100 најбољих на АТП листи.

"Сјајна година је иза мене. Иако има још два месеца такмичења, могу рећи да сам задовољан постигнутим, али се не заустављам. Свакодневно радим на томе да сваки наредни меч будем још бољи, да свака недеља донесе нешто ново и још позитивније у мојој спортској причи. Морам да истакнем да ми је сарадња са тренером Дејаном Петровићем донела неопходну дозу самопоуздања и вере у себе, што је и донело резултат. Циљ до краја сезоне је постићи што бољи ранг, како би миран дочекао главни турнир Аустралијан Опена", рекао је Ђере.

Играч који тренунто заузима 98. место на АТП листи, каже да је позив селектора Зимоњића нешто о чему је маштао, као и да ће у Лилу, уколико му се пружи шанса, одиграти најбољи тенис.

"Одувек ми је био сан да будем део Дејвис куп тима Србије, члан моћне четворке уз чије сам мечеве, резултате и велика дела одрастао. Срећан сам због позива селектора Ненада Зимоњића и захвалан што сам добио част да идем у Лил на меч против Француске. Знам да сам се у тиму нашао због отказа наших најбољих играча, али знам и да сам својим резултатима у овој години и заслужио да дебитујем у Дејвис купу. Мој сан се полако остварује, а једно је сигурно, да уколико изађем на терен у Лилу даћу не свој максимум, већ и више од тога", поручио је 22-годишњи тенисер.

Ђере дели мишљење осталих чланова Дејвис куп тима да је Француска фаворит у предстојећем мечу, али каже да ће се без обзира на то сви који добију шансу у Лилу максимално борити.

"Идемо на мегдан једном од најјачих тимова на свету. Али спорт је такав, непредвидив, никад се не може тврдити по снагама на папиру да ће бити ово или оно. Треба веровати у себе и свој тим, и дати максимум за успех. Нисам неко ко много прича, волим да се све што имам да кажем то урадим делима на терену, нека тако буде и овај пут. Играћу да победим, да победи Србија", навео је Ђере.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар