Шест МТВ награда за Кедрика Ламара

Амерички репер и текстописац Кендрик Ламар је освојио највише признања на додели музичких награда музичке телевизије МТВ одржаној ноћас у Калифорнији, а церемонију су обележили емотивни наступи и политички моменти.

Забава 28.08.2017 | 12:48
Шест МТВ награда за Кедрика Ламара
Ламаров сингл Хумбле освојио је шест признања, међу којима су награде за најбољи музички видео-спот, за хип-хоп видео, режију и видео-ефекте.

Награђени репер на сцени је извео синглове Хумбле и "ДНА", уз пратњу нинџи које су играле поред ватре, али је наступ за памћење имао други уметник.

Амерички репер Лоџик дирнуо је публику извођењем свог инспиративног сингла "1-800-273-8255", названог по телефонској линији за спречавање самоубистава. Њему се на бини придружило неколико особа које су покушале да изврше самоубиство, као и Ламар.

Рефрен песме гласи: „Не желим да живим, само желим да данас умрем“ и „Ја желим да ти живиш, нећеш данас умрети“. Извођачи су се присетили певача групе „Линкин парк“ Честера Бенингтона који је у јулу извршио самоубиство, као и америчког музичара Криса Конела који се обесио у мају.

Вече су обележили и политички моменти, а пажња присутних је била усмерена на насиље током десничарског скупа у Шарлотсвилу. Хедер Хејер је погинула када је аутомобил улетео у мирни скуп противника расизма и белих супрематиста.

Церемонији доделе МТВ награда присуствовала је и њена мајка. Она се попела на бину и рекла да је пре само 15 дана њена ћерка убијена док је протестовала против расизма.

„Недостаје ми, али знам да је она вечерас овде“, рекла је мајка настрадале жене, указујући на потребу за борбом против расизма.

Потомак генерала САД Роберта Едварда Лија (1807-1870), а касније команданта снага сепаратистичке Конфедерације Југа у Америчком грађанском рату (1861-1865), такође је на церемонији говорио против супремиста. Ли се сматра једним од најзначајнијих војних заповедника у историји САД.

Роберт Рајт Ли осудио је насиље у Шарлотсвилу, што је изазвало аплауз публике у Калифорнији.

Додели награда су присуствовали Кејти Пери која је била и домаћица вечери, Ед Ширан, Мајли Сајрус, Викенд, Лорд, Шон Мендес, „Фифт хармони“ и "Тхиртy Сецондс то Марс".

Ширан је освојио награду за уметника године, новој категорији уведеној уместо две пређашње – најбољег мушког и највољег женског извођача. Млади Британац извео је свој хит Схапе оф Yоу.

Лил Узи Верт освојио је признање за песму лета XО Тоур Лифе.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар