Леонардо одмах заблистао у Ал Ахлију!

Гол у чевртфиналу Лиге шампиона пред 70. 000 заклетих непријатеља! Бивши играч Партизана већ почео да се исплаћује Ал Ахлију.

Фудбал 22.08.2017 | 21:45
Леонардо одмах заблистао у Ал Ахлију!
Где је стао у Партизану, наставио је у саудијском Ал Ахлију. Бразилац Леонардо је у првом мечу у стартној постави Ал Ахлија постигао гол којим је свој тим приближио пласману у полуфинале азијске Лиге шампиона. Леонардо је постигао други гол на мечу у гостујућем ремију од 2:2 против иранског Персеполиса у првом мечу четвртфинала.

Ал Ахли је гостовао најпопуларнијем азијском клубу Персеполису пред око 70.000 навијача. О ривалитету Иранаца и Саудијаца не треба трошити речи. Реч је о заклетим непријатељима на Блиском истоку. Ирански Шиити и саудијски Сунити су две највеће силе у региону и годинама на супортним странама, па је лако претпоставити колико би успех уз еиминацију љутог ривала значио богатим власницима Ал Ахлија.

Леонардо и саиграчи су били на прагу да реше пласман у полуфинале већ данас, али су прокоцкали победу и вођство од два гола рзалике. Упркос великој подршци са трибина, Персеполис скоро сат времена игре није имао шут на гол, а гости су повели већ у другом минуту утакмице када је Ал Сома погодио мрежу.

Када је Леонардо у 58. минуту мајсторски реаговао на асистенцију Ал Џамана и погодио за 2:0, изгледало је да је све готово.



Али, очајна реакција Ал Ахлијеве одбране код прекида у 72. минуту је донела гол наде Песпеполису, да би Менша у 82. минуту ударцем са дистанце истопио предност гостију.

Ипак, ни ово није лоше резултат за Саудијце који су фаворит за пласман у полуфинале пред реванш на свом терену. 

Био је то први меч четвртфинала АФЦ Лиге шампиона у ком је Ал Ахли већ избацио истоимени клуб из Дубаија, док их, у случају да прођу у полуфинале, што је сасвим реално након доброг резултата у првом мечу у гостима, очекује бољи из дуела Кавасакија и Ураве.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар