Бајрамовић: Погодио нас је Дулетов изостанак

Кошаркашка репрезентација БиХ изборила је квалификације за СП у Кини, након што је у мечу посљедњег кола претквалификација у суботу славила на гостовању код Јерменије.

Кошарка 22.08.2017 | 08:45
Бајрамовић: Погодио нас је Дулетов изостанак
Кошаркашки репрезентативци и стручни штаб након побједе против селекције Јерменије и пласмана у квалификације за Свјетско првенство 2019. године у Кини, данас су авионом допутовали из Истанбула на сарајевски аеродром.

На аеродрому у Сарајеву су их дочекали бројни навијачи који су их поздравили громогласним аплаузом.

Џанан Муса је новинарима рекао да су показали свима како се игра срцем за БиХ.

"Желио бих прво да се захвалим стручном штабу и момцима на невјероватној борби. Показали смо како се игра срцем за Босну и Херцеговину. Резултат није био упитан што је узроковано великим залагање на тренинзима и терену. Сада се требамо припремати за нове подвиге", истакао је Муса.

Његов саиграч Обрад Томић је истакао да је најважније да је селекција БиХ остварила циљ који је зацртала.

"Од првог дана смо давали максимум. Дошао нам је тежак пораз од Шведске код куће и свима нам је тешко пао. Показали смо карактер с двије побједе у гостима и остварили смо зацртани циљ", рекао је Томић.

Први тренер Менсур Бајрамовић је изјавио да су кошаркаши БиХ у мечу против Јерменије одиграли врло добро и квалитетно.

"Задовољни смо јер је ова утакмица била више од саме утакмице за кошарку у БиХ. Веома нас је погодио изостанак селектора Вујошевића. Одиграли смо добар и квалитетан меч. Од почетка смо функционисали као екипа. Дјечаци су вриједно радили и примјерено се понашали и зато је дошла вриједна награда", додао је Бајрамовић.

Двадесет четири репрезентације већ су уврштене у осам група и њима ће у свакој од група бити прикључена једна екипа из претквалификације. Жријебање ће бити одржано 24. августа у Минхену.

Квалификације се играју од 23. новембра 2017. до 25. фебруара 2019. године, а 12 најбољих тимова ће се пласирати на Свјетско првенство.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар