Нестао је италијански фудбал који смо вољели!

Серија А коју смо знали дефинитивно нас је напустила овог викенда.

Фудбал 22.08.2017 | 18:00
Нестао је италијански фудбал који смо вољели!
Они који су некада једва чекали да на терен истрче Заморано, Салас, Монтела, Делвекио, Роналдо и прегршт других асова италијанског шампионата од овог викенда ће са мало више подозрења гледати на италијански шампионат.

Разлог је увођење ВАР технологије која је по први пут употребљена овог викенда на "чизми".

Каљарију је додељен први пенал захваљујући овој технологији. Дибала је одлично проследио лопту Пјанићу, а игра је заустављена јер је Аргентинац претходно играо руком.

Иако ВАР треба да се користи у једној од четири ситуације: црвени картони, спорни голови, пенали и грешка у идентификовању играча, посетиоци су се жалили да је играње руком Дибале једна од таквих ситуација, судија Фабио Мареска није променио одлуку, а контроверза је остала.

Одлука да не консултује технологију одмах је покренула приче на друштвеним мрежама о злоупотреби.

Федерико Чечерини из Кротонеа је један од оних који од старта шампионата неће волети ВАР јер је захваљујући технологији добио црвени картон, а Торину Синише Михајловића је тако поништен гол који је дао Алекс Беренгер, јер је Белоти претходно био у офсајду. Ова ситуација је остала спорна.

Упркос свему, Серија А брани употребу видео испомоћи.

"Пред свитањем новог дана смо, биле су две одлуке које су промењене правилно и правовремено. У другим ситуацијама, ВАР је контролисао различите ситуације, а на Сан Сиру је ситуација прегледана и одлука која би иначе била погрешна је исправљена. Што се тиче гола Торина, свима нам је потребна фаза адаптације која ће бити замењена поштенијом лигом. Ово је нулта година, очигледно има неких ситуација које треба исправити", наводе званичници Серије А.

Што се ВАР буде више користио биће мање простора за махање играча ка судијама и мање простора за темпераментне играче који су успевали да зачине сваки викенд и преглед кола италијанског шампионата с почетка овог века.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар