"Комплетна Србија је велики фаворит, има оружја!"

Кошаркаши Србије су овим речима између осталих представљени у специјалу Ендеса лиге посевећеном Евробаскету у Финској, Турској, Румунији и Израелу.

Кошарка 22.08.2017 | 10:30
"Комплетна Србија је велики фаворит, има оружја!"
Шпанци истичу да су амбиције Србије упркос промењеном саставу остале нетакнуте.

У тиму нема Стефана Марковића који се опростио од репрезентације, те Јокића и Бјелице. На сајту Ендеса лиге се оцењује да би уз њихову помоћ Србија у најјачем саставу била велики фаворит за освајање Европског првенства уз репрезентацију Шпаније.

За Шпанију ће играти оба брата Гасол, Марк и Пау, али ће Фурија бити лишена помоћи Серхија Љуља који се тешко повредио.

"Сребро на два последња међународна турнира и полуфинале претходног Евробаскета, Србија стиже у Истанбул помешаних осећања. Прагматична до екстрема у успону због својих успеха, балкански тим се поново као и 2015. враћа у једну тешку групу у којој ће морати да дозира игре", наводи се у оцени на шпанском порталу.

Без обзира на изостанак неких од играча који су били одлични у Рију, што због повреда што због индивидуалног рада, Србија је на припремама до сада показала добру игру. Више се очекивало од Василија Мицића, док су Лучић, Мачван и Бирчевић посебно одушевили на последња два меча у Хамбургу.

"Без обзира на све, Ђорђевићев тим стиже на Евробаскет са довољно 'оружја' да без сумње буде један од кандидата за медаљу. Лидерство и течност игре коју игра Теодосић, напредак Богдановића и рад Калинића чине првокласну спољну игру у којој ће Јовић бити на страни одбране. Калинић и Лучић ће повремено бити и на четворци".

Најважније је очувати играче здравима, а Шпанци оцењују да ће игра Србије бити боље контролисана него претходних година.

Србија у групи Д игра против Летоније, Турске, Русије, Белгије и Велике Британије. Група Д се игра у Истанбулу, а једног од тимова из групе је Србија већ победила у суботу, када је са 85:75 на Суперкупу у Хамбургу побеђена Русија.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

22.08.2017 08:46

Србија игра најљепсу косарку. Играци увијек дају највисе од себе. Увијек имају најбоље тренере. Зелим им злато.

ОДГОВОРИТЕ