ИТА: ''Блицкриг'' Милана и Интера, Коларов за тријумф Роме!

Коларов прекинуо мучење "вучице"! Рома тешком муком славила у Бергаму против Аталанте, дебитантским поготком српског репрезентативца.  "Блицкриг" Милана и Интера, доста и полувреме! Комплетирано прво коло нове сезоне у италијанском првенству, фаворити без грешке.  Чаробњак Адем Љајић! Сјајан соло продор и гол повременог српског репрезентативца.

Фудбал 21.08.2017 | 11:15
ИТА: ''Блицкриг'' Милана и Интера, Коларов за тријумф Роме!
Један једини шут у оквир гола за 90 минута упутила је Рома у дуелу са Аталантом и он је био довољан за три бода.

"Вучица" је ново првенство отворила гостујућим тријумфом, али игра коју је приказала морала би забринути све у "жуто-црвеном" дијелу Рима.

АТАЛАНТА - РОМА 0:1 (0:1)

Првих 30 минута меча на стадиону "Атлети Азури Д'Италија" Аталанта је била конкрентија, створила неколико полуприлика, али није успјела опасније да запријети голу Алисона. С друге стране, Рома није показала ништа, а онда је повела буквално ни из чега.

У 31. минуту Рађа Наинголан је фаулиран на неких 22-23 метра од гола домаћих,

Александар Коларов паметно је извео слободан ударац, шутирао испод живог зида и погодио за вођство "вучице". Био је то први гол Србина у дресу новог клуба и занимљиво први из слободног ударца у Серији А.

Покушавали су домаћи доћи до изједначења. Били су нешто конкретнији, али сви њихови напади завршавали су углавном испред шеснаестерца Римљана. С друге стране, тим Еузебија ди Франческа није био претјерано расположен, нити заинтересован за нападе, па се углавном оријентисао на одбрану свог гола.

У 87. минуту велика, највећа шанса за Аталанту. Јосип Иличић шутирао је буквално са 30-ак центиметара, али је погодио стативу.

Успјела је Рома да се одбрани, упише прве овосезонске бодове и тако нанесе Аталанти први првенствени пораз још од 12. марта и дебакла 1:7 од Интера.

После победа Јувентуса и Наполија и Роме, недељни дуели у вечерњем термину донели су тријумфе Милана и Интера.

У дербију првог кола Интер је на "Ђузепе Меаци" рутински савладао Фиорентину, чиме је нови тренер Лучано Спалети успешно дебитовао на клупи "неразура". Интер је тако прекинуо неугодну серију против "љубичастих", јер је у последњих шест утакмица са клубом из Фиренце имао чак пет пораза.

Милански састав је одиграо одличну утакмицу и тиме најавио знатно боље дане за клуб од оних из прошле сезоне.

Већ након 15 минута на семафору је стајало 2:0, а оба поготка постигао је Мауро Икарди (први из једанаестерца).

Тек након два примљена гола, "виола" се пробудила, али све се завршило на покушајима. Најбољу шансу гости су имали десетак минута пре краја меча, када је Жордан Верету уздрмао стативу.

Непун минут касније госте је стигла казна. Жоао Марио упутио је одличан центаршут, на правом месту нашао се Иван Перишић и у паду, ударцем главом, поставио коначних 3:0.

Милан је у гостима против Кротонеа све решио за двадесетак минута.

Новајлија Френк Кеси искористио је једанаестерац, који је скривио Федерико Ћекерини, због којег је дефанзивац домаћих искључен већ у трећем минуту сусрета.

Већ на половини првог дела игре гости су материјализовали играча више и стигли до три гола предности, с обзиром да су мрежу Кротонеа затресли још Патрик Кутроне и Сусо.

Адем Љајић био је стријелац за Торино у дуелу са Болоњом, у којем је тим Синише Михајловића ремизирао 1:1.

Чаробњак Адем Љајић! Сјајан соло продор и гол повременог српског репрезентативца.

Торино Синише Михајловића у првом колу нове сезоне гостује у Болоњи, а након вођства домаћина, изједначење гостима донио је Адем Љајић.

Повремени српски репрезентативац након сјајног соло продора погодио је доњи лијеви угао Антонија Мирантеа.

СЕРИЈА А - 1. КОЛО:

Аталанта - Рома 0:1 (0:1)
/Коларов 31/

Болоња - Торино 1:1 (1:1)
/Ди Франческо 27 - Љајић 33/

Кротоне - Милан 0:3 (0:3)
/Кеси 3 пен, Кутроне 18, Сусо 23/

Интер - Фиорентина 3:0 (2:0)
/Икарди 6 пен, 15, Перишић 79/

Лацио - СПАЛ 0:0

Сампдорија - Беневенто 2:1 (1:1)
/Кваљарела 39, 54 - Ћићирети 15/

Сасуоло - Ђенова 0:0

Удинезе - Кјево 1:2 (1:1)
/Теро 37 - Инглезе 15, Бирса 54/

Одиграно у суботу:

Јувентус - Каљари 3:0 (2:0)
/Манџукић 12, Дибала 45+1, Игуаин 66/

Верона - Наполи 1:3 (0:2)
/Пацини 83 пен - Супрајен 32 аутогол, Милик 39, Гулам 62/

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар