Црни викенд на путевима у БиХ

У тешким саобраћајним несрећама у БиХ протеклог викенда погинуле су четири особе, док је више њих повријеђено.

Босна и Херцеговина 20.08.2017 | 20:17
Црни викенд на путевима у БиХ
У несрећи која се у ноћи између суботе и недјеље догодила на путу Лончари - Обудовац погинуо је бициклиста.

Према информацијама из Полицијске управе Бијељина, несрећа се догодила око поноћи у Доњим Жабарима, када су се сударили голф 4, којим је управљао В.П. из Брчког, и бицикл, који је возио Д.В.

Како се незванично сазнаје, у питању је Душан Видаковић (55). У удесу који се догодио у Лопарама настрадао је возач опела кадета Милорад Цвјетковић (43). Он је погинуо у директном судару с фордом ескортом, који је возио 50-годишњи Милан Трифковић из Угљевика.

Несрећа се догодила у Прибоју, на путу Бијељина - Тузла, у суботу око 20 сати. Приликом судара Трифковић је тешко повријеђен и превезен је у бијељинску болницу, гдје је задржан на лијечењу.

У Мостару живот је изгубио двадесетогодишњак, док су двије особе повријеђене. Наиме, на путу М-17, на локалитету Ковачине, сударили су форд фокус, којим је управљао И.К. (24), и мопед, који је возио Д.И. (20), који је и погинуо. Несрећа се догодила нешто прије поноћи у ноћи између суботе и недеље.

"Смртно је страдао Д.И. из Мостара, док је теже тјелесне повреде задобио његов сувозач Е.И. (18)", потврдили су из МУП-а ХНК.

Још један млади живот је нестао у трену када је са магистралног пута Костајница - Козарска Дубица слетио сеат, за чијим воланом је био Бојан Билић (19).

"О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, а увиђај на лицу мјеста извршили су полицијски службеници Полицијске станице Костајница", казала је Звездана Алендаревић, портпарол ПУ Приједор.

Несреће нису могле заобићи ни Бањалуку, па је тако јуче прије подне у мјесту Карановац дошло до удеса између аутобуса и кедија, у којем су повријеђене двије особе. Повријеђени су превезени у Службу хитне помоћи. Повријеђени су се налазили у теретном возилу кеди. Ради се о Саудину Хељићу (54) и Мирсети Хељић (54) из Бугојна. Према првим информацијама, ради се о супружницима.

Аутобус ауто-превозника "Коле турс", са којим су се сударили, возио је Теодор Понорац (61).

Задњи удес и у којем су учествовала три аута догодио се на магистралном путу Тузла - Орашје. Учествовала су два путничка возила и кеди. Једно возило се од удара преврнуло у јарак поред пута. Неколико особа је повријеђено, али није познат степен повреда.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тузан дан

20.08.2017 18:51

Некултура влада у свим порама живота, па је то највидљивије у саобраћају. Нажалост, ту нема назад, губе се животи. Дисциплине нема, и потребно је што прије да дође вријеме као што је било у ФНРЈ /СФРЈ. Не призивим ту државу, ал ми ни не смета да се разумијемо. Дакле, потпуни јавашлук у свему. Нису бадава психолози у неким земљама запада увели да пацијента прво питају да их провоза по граду да виде какав је као особа. Стил вожње и понашање у возњи све о појединцу говори. Покој душама страдалих. Мир свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

20.08.2017 19:15

Ста ради Муп само пљацка

Name

Тузан Сваки Дан

20.08.2017 21:15

Колега добар коментар само мала исправка, на турском јаваш значи полако, а оно што си хтио реци је бетерлук, немар гордост и поган која је заједничка свим народима еx Yу. Док год нам министри буду сељачићи и полицајчине дјубрад мира и културе на цестама неце бити. Гину и једни и други и треци као да је рат. Мозда би нам,спас био да саљемо у иностранство у средњу сколу младе будуце пилицајце...ко зна...

Name

Јовица

21.08.2017 04:26

Ма имају они рамер 10. он це смањити број несреца...како да не...само пљацкају народ

ОДГОВОРИТЕ