Нема мира без мигова и тенкова

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће "мигови" из Русије у Србију стићи до краја године, како је и планирано, као и да без "мигова" и тенкова нема мира, јер војска служи да одврати потеницијалног нападача и неког ко Србији хоће да наметне сукоб.

Србија 20.08.2017 | 14:34
Нема мира без мигова и тенкова
"Дугоочекивани `мигови` стижу до краја године. Кад кажем дугоочекивани не мислим на период од претходних шест месеци када је испорука договорена, већ на то да се деценијама нисмо наоружавали", рекао је Вулин.

Он је за телевизију "Пинк" појаснио да нико није за рат, те да "од свих ратова Срби само у Кримском нису учествовали, али да се ниједна армија у свету не припрема за мир".

"Припрема се за рат, за оно најстрашније. Не очекујте од војске да буде миротворачка, она мора да буде спремна за рат", рекао је Вулин.

Он је поновио да ће се Србија и даље држати политике војне неутралности и да то разумију и Русија и НАТО.

"Политика неутралности је политика храбре земље, а не избегавања проблема. Ми ћемо сами одлучивати о пријатељима и непријатељима. Други могу да се позову на савезе у случају проблема, ми сами морамо да бранимо земљу и стојимо иза својих одлука", истакао је Вулин.

Говорећи о развоју одбрамбене индустрије, Вулин је нагласио да тренутно постоји велика тражња на свЈетском тржишту, прије свега за муницију и да ту прилику треба искористи и улагати у тај сектор.

Вулин је додао и да до краја ове године војници, као и цијели безбједносни сектор могу очекивати повећање зараде.

Извор: Пинк.рс

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Дамир

20.08.2017 12:43

Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.08.2017 13:21

Хахахахахахах до краја године , фино цовјек казе.

Name

БОБА

20.08.2017 12:48

ДОК ЈЕ ОН СА МАЊАЧЕ ШТА ОД ЊЕГА ОЧЕКИВАТИ . ДОБРО АНАЛИЗИРАЈТЕ ЊЕГОВЕ РИЈЕЧИ БИЋЕ ВАМ СВЕ ЈАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема везе

20.08.2017 13:44

Ја знам једног човјека чији су родитељи поријеклом са Мањаче а презива се Вулин и добар је човјек.Радио некада као новинар на Бел телевизији

Name

ре

20.08.2017 20:39

Колико ми је познато,једино мјесто гдје ни Османлије нијесу смјели доци по харац. Мањаца је трн у оку од владавине Амброза до дана данасњег.....!!!

Name

Игор

20.08.2017 20:52

У 1. ОКБ био мајор Вулин , исто предпостављам поријеклом са Мањаце , цовјек људина али права ! Ти несретнице ,ограницена као балкон, људе категорисес по засеоцима а планета има 10 милијарди људи.

Name

ре

23.08.2017 11:18

Добро БОБА казе, невиде ови добро..

Name

Индијанац

20.08.2017 12:51

Када ти министар "одбране", проглашен неспособним за служење војног рока, почне пријетити са ШЕСТ!!! расходованих Мигова (којих нема), вријеме је да судија свира крај и угаси свјетло. НАТО штаб је у Сарајеву "министре", на Аустријском тргу, а и да није, немате ви јајаре петље за ратовање! Које затупљивање народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

20.08.2017 14:02

Ко нема петље?Ајд нек изађе НАТО из БиХ,па да видиш дал немамо петље?Ми Срби смо бар ратнички народ са дугом традицијом у томе,да си поменуо Норвежане или Данце,па ајде да ти поверујем,али Срби кад су у питању ту немој ни да размишљаш да немамо петље???Миг,дал је расходован или није то твоја брига није,сваки авион,тенк се пре употребе проба,то би ти требао да знаш, ако си учествовао у рату???Нико не напада са поквареним и неупотребљивим тенком или било с чим другим што не може да се употреби у борби!!!У Србији има фабрика оружја,а ви у БиХ немате!!!Немојте само рпрви да покушате било шта,онда немате чега да се плашите,Срби никад никог у историји нису први напали,али су се увек жестоко бранили,имајте то на уму,ако први покушате било шта,пружиће вам се немилосрдан отпор од стране Српског народа и са леве и са десне стране Дрине?!!

Name

Ре Драгутин

20.08.2017 14:35

Са леве и са десне

Name

Ззззз

20.08.2017 13:01

Зар не лете ти мигови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

20.08.2017 13:03

Без обзира које на власти у Србији није лоше имати јако наоружање,јер је Србија окружена у региону многобројним непријатељима,попут ових Албанаца,па и СДА бошњаци стално нешто прете и наравно хрвати,што би се рекло сви они су нам увек о глави радили и требамо бити на опрезу и чувати се од свих њих појединачно и сачувати наш народ у РС-ој и на Косову и у хрватској...Не треба никог нападати,али бранити се морамо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

20.08.2017 13:35

Мој @Драгутине Тај 'непријатељ' око Србије је вец уНнАТО и Албанија, и Црна Гора и Хрватска и Мадјарска и Румунија и Бугарска. НАТО је у БХ јос д 1995 и не мисли изаци иако Босна није у НАТО. Говорис ка ко Србија ститит Србе у РС и Косову. А и на Косову вец постоје НАТО трупе. Да то Србија мозда неце својом војском 'ститити' Србе и РС и на Косову ?? А вјерујем да знас да по цлану 5 нАТОА напад на једну цланицу НАТО је напад на цијели НАТо

Name

Како ли то војска Србије мозе бранити Србе у РС

20.08.2017 13:46

Бас се питам како ли то војска Србије без објаве/уласка у рат, овим новим миговима, мозе 'бранити' Србе у РС или у Хрватској ако су БХ и Хрватска независне дрзаве.

Name

Логика...

20.08.2017 13:53

За ДРАГУТИНА...У Хрватској ти ФАЛИ ПОЛА МИЛИОНА Срба...На Косову остало Срба не могу ни Звијездин сјевер попунити, а ово што је у Србији остало су...немотивисане овце.

Name

Индијанац

20.08.2017 14:02

Драгутин ће да буде први пилот невидљивих Мигова. Има да лети све са фотељом и штити срБско небо од Београда до Панчева, цијелих 19 километара! ❤❤❤❤❤

Name

Драгутин

20.08.2017 14:30

Па тај члан 5 НАТО споразума говори о нападу,али то незначи да је тим чланом Србима забрањено да им се помогне и да се бране у државама чланицама НАТО-а?А не би ни НАТО дозволио да његове чланице нападају Српски народ у ЕУ и ван ње,без иаквог разлога,ко би то наредио још тако???Кад би се то десило Србија би тим поводом затражила хитно сазивање савета безбедности УН-а кад би било ко покушао да нападне Србе у :хрватској,бих и на Косову???А што се тиче авиона МИГ па Русима Бугари и Грци дозвољавају прелет преко своје територије и они би дошли по позиву на аеродром Ниш,а одатле би заједно са Српским пилотима интервенисали као и у Сирији где треба у случају напада на Србе,било где на Балкану!!!Јесте ви чули за Руски БУРАТИНО???Укуцај те то на нету,па онда кажите нешто???Немојте да изазивате први рат и сукобе,а ваша брига није одбрана Српског народа,нажалост то не зависи од вас?Срби ће увек пронаћи начин да се одбране било када и од било ког агресора, као и до сада кроз целу историју што су радили!Наравно о томе не морате ви да оптерећујете ваш мозак,па да имате од тога беспотребну главобољу?!!Има ко о томе води бригу!!!

Name

Карадоз

20.08.2017 13:21

Па Руси су давно послали мигове али су они невидљиви модел тако да су на Батјници ал их нико не мозе видјети без посебних наоцала, ма нова технологија скроз... Такви це бити и тенкови..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блунт

20.08.2017 13:22

Цека он на мигове као баја на кредит. А њих нема, а њих нееема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

подрињац

20.08.2017 13:24

Мозда мигови путују пјеске.Нема мира без атомског орузја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуза

20.08.2017 13:28

До краја које године...нема мира јаране ако народ не буде имао ста јести...од 6 расходованих и застарјелих летјелица се не зиви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

20.08.2017 13:40

Све је то лијепо кад се прица а стварност је да одгајамо неспособне генерације које немогу пет километара пјесице да предју,,које нису способне да презиве висе без струје ,купатила и интернета,,генерације које незнају главицу лука да огуле,то намје дала демократија,дала је свакоме права без да им објасне ста су им и обавезе прије остваривања својих права ,тако је код вецине народа на балкану па и на западу а онда изадју министри и лупају глупсти мјесто да им савјетници казу праву истињу о стању у нацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

1974

20.08.2017 19:39

Браво, ова данашња европска омладина мисли притиском на дугме да ратује уз топли радијатор, хулигани и избезумљена дјеца лудих родитеља васпитани уз шпанске и турске серије? Нама треба здрава омладина, васпитана у Светосавском духу... Карађорђе је имао трешњев топ али иза њега су стајали дивови

Name

Логика...

20.08.2017 13:48

Онај ЈЕДАН хеликоптер који је дошао да ПОМОГНЕ у гашењу пожара бесплатно јелте, ДЕБЕЛО је наплатио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГОМИР

20.08.2017 13:50

Срби никако да се опамете. Једина исправна опција је да се трази приступ НАТО. Заборавити прослост, заборавити Русе И укљуцити се у Европу по свим питањима. Није могуце бити неутралан, то су само илузије. Против Нато пакта нема ратовања, Србија висе не мозе да дозволи губитак становниства. Бирајте ста је најбоље за Србију И за Србе генерално. А ову карикатуру оф министра сто прије склонити, да не срамоти Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гувлин

20.08.2017 14:24

Србију нема ко да нападне, осим евентуално земаља из најближег окружења, које су изузев, бар за сада БиХ, све чланице НАТО. А са шест руских "мигова", тридесетак тенкова и нешто остале руске опреме, као и са дотрајалом властитом ратном техником и наоружањем смијешно је и говорити о евентуалној одбрани и сукобу са најмоћнијом војном алијансом. То добро знају министар Вулин и предсједник Вучић, па би им било боље да не спомињу рат, већ да се окрену јачању мира и добросусједства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

20.08.2017 14:28

Оних 16 руских и белоруских Миг 29-ки, Бук М2, Тореви, Точке и тенкови НЕ СТИЖУ док се не реши статус Руско-српског ,,хуманитарног,, центра у Нишу! А Амери су се уплели у нашу унутрашњу политику, па коче решавање статуса тог центра..И зато све касни, али, кажу да ће статус тог центра ускоро бити решен!...А ови наши разматрају и куповину С-300 од Руса - што онда јако брине НАТО, јер цео ваздушни простор у полупречнику од 300 км је затворен, тј. онда тим системом покривамо и све околне државе око Србије, па је НАТО-у стопиран прелет авионима (у случају неке фрке)... И да се зна да је Русима и Белорусима већ све уредно плаћено, и да се чека да се тај проблем реши, и све стиже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2017 16:11

И кад си се пробудио шта је онда било??? Затворити пречник од 300км можда за албанце али за НАТО ? Мора човек добро да прокишњава па да верује у те небулозе. Ајде узми терапију.

Name

Драгомир

20.08.2017 16:43

Вулине, ти ли си?

Name

Ама

20.08.2017 17:10

Па ста је вама? мигови из Русије су кренули за Србију и ускоро стизу, кренули и полако гмизу.

Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

20.08.2017 17:35

Какав Вулин, то сам ја Хари Потер (али, из задњег дела - Реликвије Смрти 2 ,и бацићу на вас чин ,,Вингардиум левиоса'')... Данас прокишњава, али само церада на балама од сламе! П.С.Има л' још ко по које глупо питање да ми постави!

Name

Сарајлија .

20.08.2017 18:07

Какви мигови и тенкови немају храбрости и срца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2017 06:30

Дејтонским споразумом је тацно дефинисано какво и колико орузија могу посједовати Босна,Србија и Хрватскса,као и број војника.Мозда Хрватска као цланица НАТО савеза мозе одступити али то нема везе јер се они не питају вец команда НАТОа.Све остало је супља прица квазиполитицара на свим странама.