Србија 5/5, побјеђен и противник из групе на ЕП!

Кошаркаши Србије победили су противника из групе са предстојећег Евробаскета, селекцију Русије са 85:75 (20:16, 16:18, 23:18, 26:23) у немачком Хамбургу.  Србија "раднички" до 4-0! После Грчке, Црне Горе и Пољске, "орлови" у оквиру припрема за Еуробаскет савладали и Русију.

Кошарка 19.08.2017 | 23:15
Србија 5/5, побјеђен и противник из групе на ЕП!
Победа над Русијом је упркос двоцифреној разлици оставила доста простора за поправке у неким сегментима игре наше екипе, али је остварена и пета победа на припремама.

'Орлови' за сада још немају ниједан пораз, а Русе су победили захваљујући неколицини поентерских серија уз добру одбрану у налетима.

У Србији је бриљирао Милан Мачван који је из осам шутева накупио 17 поена, а одлично је одиграо и Владимир Лучић са 15 поена. Богдан Богдановић се прописно испромашивао из игре (5/17), али је пре свега лош шут за три поена (1/7) надокнадио са чак девет асистенција. Двоцифрен је био и Огњен Кузмић са 10 поена из шест шутева. 

Русима нису помогле ни добре партије Шведа (17п), Фридзона (16п) и Мозгова (14п) да победе Србију. 

Од старта меча са Русијом је деловало као да ће утакмица бити тесна јер су Руси прве нападе релативно лако решавали преко Хвостова и Мозгова за уводно вођство од 5:0. Прва серија Србије долази после првог тајм аута српског селектора Александра Ђорђевића који је од својих играча тражио да играју енергичније.

Управо оно што је било главни адут у мечевима на 'Трофеју Београда' сада је недостајало. После тајм аута 'Орлови' праве прву већу серију од 9:0 и долазе до предности 11:7.

Поново посустају а Руси од тада играју са Србијом посед за посед до краја четвртине коју је Србија добила са 20:16. До половине друге деонице Руси тројком Кулагина долазе до преокрета где се показало да је 'Орловима' потребно нешто да их подигне у игри и баш тада крећу у другу већу серију 8:0 којом враћају предност иако су изгубили четвртину са 18:16.

До краја треће деонице је предност ишла до плус 11, али је у финишу треће деонице Курбанов након добре акције Руса погодио тројку, а још једну је одмах на почетку последње четвртине погодио и Зубков за нову неизвесност и наговештај напете завршнице.

Међутим, тог тренутка на сцену ступа расположени Милан Мачван који је погађао ван линије 6.75, унутар ње, па њему иду највеће заслуге што је Србија била на максималних плус 15 у финишу меча.

Руси су покушали потом да пресингом по целом терену смање разлику и преокрену резултат у своју корист али је било касно и Србија је заслужено славила са 85:75. Кошаркаши ће морати да поради на констанијој агресивности у одбрани, али и кретању лопте у нападу јер је у више ситуација виђена безидејност када су поједини играчи стављани у ситуације да шутну како год јер је истицало време за напад.

Треба подсетити да Србија ни против Русије није играла у најјачем саставу јер Милоша Теодосића нема у екипи, али ни Мирослава Радуљице који није на списку и Марка Симоновића. У тим се у међувремену вратио Никола Калинић.

Србија је са Русима играла дан после тесне победе над Пољском у којој су наши кошаркаши контролисали меч, имали константно двоцифрену предност, али пред крај опуштањем дозволили Пољацима да се примакну на 85:78.

Србија након Русије игра против Немачке.

Четврта победа "орлова" из четири пријатељске утакмице одигране у последњих осам дана!

После 40 минута озбиљне борбе и само на моменте допадљиве игре, Србија - Русија 85:75 (20:16, 16:18, 23:18, 26:23) у мечу другог кола "Суперкуп" турнира у Хамбургу.

Повредама ослабљени састав Александра Ђорђевића у недељу већ у 15 часова игра против домаћина Немачке, која је после победе над Русима (79:76) у суботу изгубила од Пољске - 75:80.

Дакле, ситуација на табели је следећа: Србија 2-0, Пољска 1-1, Немачка 1-1, Русија 0-2.

Физички врло захтевна утакмица против Руса, решена је између 36. и 38. минута, када је у серији од 10:3, Милан Мачван убацио осам поена, од тога две тројке - 78:64.

Преломан је, у суштини, био његов први кош у том налету, тројка за 71:61, постигнута након два промашаја Богдана Богдановића и два офанзивна скока Драгана Милосављевића.

Владимир Лучић, који је поново пружио запажену партију, поготком за три поена донео је рекордних 81:66 у претпоследњем минуту.

"Орлови" су преко Калинића и Лучића стекли двоцифрену предност у финишу треће деонице (58:47), али су Руси одговорили двема тројкама и смањили на 59:55, па на 61:57.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар