Неки нови Реал: Не купују бека, вјерују клинцу!

Драстичан заокрет у трансфер политици Реал Мадрида. . .

Фудбал 20.08.2017 | 19:00
Неки нови Реал: Не купују бека, вјерују клинцу!
Реал Мадрид је овог лета зарадио 120 милиона евра од продаје резервних фудбалера, а за неке од њих неће ни доводити замене - него ће шансу указати играчима из омладинске школе.

Драстичан заокрет у трансфер политици који је значио и то да ће "краљевски клуб" куповати и талентоване фудбалере уместо само "готових производа", донео им је и играче попут Марка Асенсија, овог лета и Данија Себаљоса и Теа Ернандеза, а како су они показали да на њих може да се рачуна - то је донело и шансу још неким голобрадим младићима.

Тако ће Хесус Ваљехо добити минутажу уместо искусног Пепеа, а Реал је одлучио и да не пазари резервног десног бека него ће алтернатива Карвахалу бити Ашраф Хакими.

У питању је младић који је овог лета одушевио Зинедина Зидана на припремним мечевима, а који је играјући за Кастиљу, резервни тим Реал Мадрида, прошле године дао један гол и имао чак осам асистенција.

Првобитна идеја је била да овај фудбалер мароканских корена оде на позајмицу у Алавес, попут Маркоса Љорентеа који је тамо играо прошле сезоне, али су га одличне партије и мањак квалитетних решења на тржишту, пошто им је била потребна замена за Данила који је продат Ситију, "задржале" на Сантјаго Бернабеуу где ће чекати своју шансу.

Ашраф Хакими је рођен 4. новембра 1998. године и може да игра на позицији десног бека, али и штопера упркос скромној висини од 1.79 метара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар