ЛЕ - преглед: Ајакс у шоку, Миланова ''шестица''! И још...

Лига Европе је шпанско двориште, а Адуриз отелотворење Бенџамина Батона! ПАО водио са 2:0, Билбао преокренуо за шест минута! Једном ногом у групној фази и Лудогорец, Викторија Плзењ и Макаби из Тел Авива.  Милан билдује мишиће, Андре Силва као Инзаги, шест комада у мрежи Шкендије! Росонери ће играти у Лиги Европе.  Шок у Амстердаму, Ајакс далеко и од Лиге Европе! Осијек промашио пенал за 2:0, па изгубио 2:1! Копљаници поражени од Розенборга (0:1), Марсељ се провукао у Љубљани против Домжала (1:1), без победника у Брижу и Варшави.  Хајдук комплетирао црни дан Хрвата: Евертонова појачања превише за Биле. . .  Карамеле једном ногом у Лиги Европе, а Хајдуку опет прети казна због дивљања навијача.

Фудбал 17.08.2017 | 23:20
ЛЕ - преглед: Ајакс у шоку, Миланова ''шестица''! И још...
Манчестер јунајтед је у мају прекинуо доминацију клубова са Пиринеја, али када причамо о Лиги Европе причамо о изненађењима лилипутанаца током сезоне купања и причамо о - Шпанцима. Јер Лига Европе је ипак њихово такмичење и нико у њој није умео да испише толико чудесних ноћи. А у дану када цела земља плаче за жртвама терористичких напада у Барселони, Атлетик из Билбаа се потрудио да макар мало насмере Пиринеје. Још једна победа за памћење - 3:2 на гостовању код Панатинаикоса.

Није резултат толико фрапантан колико начин на који су Баски дошли до победе у Атини. Зелени су преко Робина Лода и Брајана Кабезаса стигли до два гола предности, али се све распало у размаку од само шест минута средином другог полувремена.

Тада је Ариц Адуриз подсетио на Бреда Пита у култном филму “Чудновати случај Бенџамина Батона”. Као да се родио стар, а са годинама постајао све млађи. Адуриз, а тек да подсетимо сада му је већ 36 година, је био играч који је вратио госте из Баскије у живот спровевши центаршут Икера Мунијаина у противничку мрежу. Само три минута касније Де Маркос је на врло сличан начин изједначио, да би још 180 секунди касније Ињаки Вилијамс био оборен у казненом простору Панатинаикоса, а ко други него Адуриз са креча погодио за 3:2 пред реванша на Сан Мамесу.

Јасно вам је колико су мале шансе Панатинаикоса.

Ништа боље не стоје ни Судува, АЕК и Алтах, с обзиром да су Лудогорец, Викторија Плзењ и Макаби из Тел Авива једном ногом закорачили у групну фазу такмичења. Лудогорец зато што је Судуву савладао са 2:0, Викторија Плзењ је АЕК испратила победом од 3:1, док је Макаби остварио минималац, али на гостовању код Алтаха, а знамо колико је тешко играти у Тел Авиву.

Милан је већ после првих 90 минута плеј-офа, обезбедио пласман у групну фазу Лиге Европе и до ногу потукао македонску Шкендију. Росонери су до врха напунили мрежу аутсајдера из Тетова и победом од 6:0 обезбедили миран реванш у којем ће шансу добити резервисти.

Пред нешто више од 40.000 гледалаца на Сан Сиру, новокомпоновани састав Росонера је показао да хвата залет и располаже разноврсношћу у напоаду. Монтела је извео формацију 4-3-3, а Леонардо Бонући је први пут заиграо са капитенском траком Милана на руци и бурно је поздрављен од стране навијача. Играо је у тандему саЗапатом, Антонели је лево заменио Родригеза, Конти је дејствовао по десном боку. Кеси,Монтоливо и Члаханоглу су дириговали игром, Сусо и Борини нападали по крилима, а АндреСилва потсигао прве голове у дресу Росонера у званичним утакмицама.

Милан је темпом и брзом пас игром ломио неодрасле Македонце и већ после 27. минута игре је било 3:0. Андре Силва је отворио серију лепим ударцем из срца шеснаестерца, потом је Монтоливо искористио отпадак после слободњака Суса, да би Силва разгалио навијаче другим голом у стилу Инзагија. Први гол у дресу Милана је дао и Борини после продораКонтија, у стрелце се уписао и Антонели захваљујући још једном одбитку после шута Суса, да би тачку ставио Монтоливо другим голом на асистенцију Абатеа.

Милан се враћа у Европу, а сјајан прелазни рок полако даје резултате… Иако је преко пута била скромна Шкендија, нови тим Росонера је показао да располаже великим потенцијалом и да су појачања сјајно одабрана.

Прошле сезоне у финалу Лиге Европе, ове сезоне тешко у групној фази другог по квалитету такмичења на Стараом континенту. Ајакс је доживео шокантан пораз на Амстердам арени од Розенборга, који је преко брзоногог Нигеријца Самуела Адегбенра стигао до победоносног гола у 77. минуту и стекао значајну предност пред реванш у Трондхајму – 0:1 (0:0).

Осијек је осетио колико наступ у еврокуповима може да буде суров. Хрватски представник је повео против Аустрије раним голом Ејупија, а убрзо је могао и да дуплира предност са беле тачке. Међутим, Баришић је погодио стативу, па се све окренуло. Гости су изједначили у 26. минуту преко Монсхајна, а онда у другом полувремену стигли до победоносног поготка захваљујући Рафаелу Холцхојзеру.

Марсељ је добро прошао на Стожицама против Домжала (1:1), где је избегао пораз захваљујући голу младог Моргана Сансона, а исти резултат био је на утакмици између Легије и Шерифа. Салцбург је отворио врата Лиге Европе захваљујући убедљивој победи на гостовању румунском шампиону Виторулу (1:3).

Блистали су хрватски клубови до плеј-офа европских квалификација, а онда потоп! После болног пораза Ријеке у Пиреју, Динамо се обрукао у Максимиру против Скендербега и једва се спасао пораза, Осијек је на невероватан начин поражен кући од Аустрије, а црни дан је заокружио Хајдук рутинским поразом на Гудисон парку. Евертон је славио 2:0 против сплитских Билих и једном ногом закорачио у групну фазу Лиге Европе.

Предстоји реванш у Далмацији, али Хајдукове шансе су минималне против објективно јачег ривала. Шансу су прокоцкали вечерас када из неколико изгледних прилика нису успели да затресу мрежу Карамела. Куманов тим је завршио посао после првих 45 минута, а блистала су скупоцена појачања. Дејви Класен је лансирао Бејнса по левом крилу који је идеално центрирао, а новајлија Мајкл Кин закуцао главом лопту у мрежу Билих.

У последњем минуту полувремена, Класен је опет започео акцију за гол, додао доРунија који је асистирао Гају за 2:0. У мређувремену су гостујући навијачи дивљали на трибинама и чупали столице због чега је прекинута утакмица, па Сплићане сасвим сигурно чека нова казна УЕФА.

Имао је Хајдук шансе у другом полувремену за драгоцен гол у гостима, али је голман Пикфорд сјајним интервенцијама показао зашто је један од најскупље плаћених чувара мреже у историји фудбала и одбранио је Евертонову предност.

ПРВИ МЕЧЕВИ ПЛЕЈ ОФА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ:

Среда:

Утрехт – Зенит 1:0 (0:0)
/Лабијад 76/

Четвртак:

Аполон – Мидтјиланд 3:2 (1:1)
/Киријаку 15, Жандер 70, Питас 91 - Серлот 38, 74/

БАТЕ Борисов – Олександрија 1:1 (1:1)
/Иванић 8 - Банада 19/

Динамо Загреб – Скендербег 1:1 (0:1)
/Енрикез 95 - Латифи 27/

Краснодар – Црвена звезда 3:2 (1:0)
/Игњатјев 20, Клаесен 46, Петров 66 - Срнић 57, Пешић 71/

Хафнарфјордур – Брага 1:2 (1:0)
/Бјернсон 40 - Паулињо 62, Стојиљковић 79/

Вардар – Фенербахче 2:0 (1:0)
/Барсеђан 20, Топал 92аг/

ПАОК – Естерсунд 2:1 (1:1)
/Лео Матос 38, Пријовић 77, 87пен - Нури 21/

Плзењ - АЕК Ларнака 3:1 (2:1)
/Бакос 29, 74пен, Колар 36 - Барера 8/

Алтах - Макаби Тел Авив 0:1 (0:0)
/Кјартнасон 67/

Лудогорец – Судува 2:0 (0:0)
/Моци, Мисиђан 76/

Панатинаикос – Билбао 2:3 (1:0)
/Лод 29, Кабезас 55 - Адуриз 68, 74пен, Де Маркос 71/

Милан – Шкендија 6:0 (3:0)
/Андре Силва 13, 27, Монтоливо 25, 85 Борини 67, Антонели 68/

Ајакс – Розенборг 0:1 (0:0)
/Адегбенро 77/

Клуб Бриж – АЕК 0:0

Домжале – Марсељ 1:1 (1:1)
/Ветрих 12 - Сансон 63/

Виторул – Салцбург 1:3 (1:3)
/Цукудеан 7 - Хванг 2, Волф 28, Дабур/

Легија – Шериф 1:1 (0:0)
/Хамалаинен 76 - Бајла 87/

Осијек – Аустрија 1:2 (1:1)
/Ејупи 15 - Монсхајн 26, Холцхојзер 59/

Партизан – Видеотон 0:0

Евертон - Хајдук Сплит 2:0 (2:0)
/Кин 30, Гај 44/

Маритимо - Динамо Кијев 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар