ЛЕ: Храбра Звезда ће у Београду тражити групну фазу!

Црвена звезда поражена је од Краснодара у Русији у првом мечу последње, плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе – 3:2 (1:0).  Ћераће се Звезда још са Краснодаром, гореће Маракана! Срнић и Пешић скинули главу са пања испред ''побеснелог'' Ристића! Црвено-бели одиграли мушки и послали поруку да ће прштати за седам дана у реваншу.

Фудбал 17.08.2017 | 21:10
ЛЕ: Храбра Звезда ће у Београду тражити групну фазу!
Екипа Владана Милојевића одиграла је храбро, још једном показавши да се не предаје пошто је два пута успела да смањи предност домаћег састава, али остаје жал због два олако примљена поготка, као и неколико пропуштених прилика на другој страни.

Краснодар је повео у 20. минуту преко Ивана Игнатијева, Звезда пропустила шансу да узврати до полувремена, да би други део игре отворила на најгори могући начин – голом из прве акције.

Овога пута је Виктор Клаесон казнио касни блок Душана Анђелковића, али је гост имао експресан одговор. Славољуб Срнић наставио је голгетерску серију снажним ударцем са дистанце у 57. минуту, међутим – недуго затим домаћин је поново имао два гола вишка.

Сергеј Петров у 66. минуту остаје необјашњиво сам после корнера и хвата диван волеј за 3:1. Али, Милојевић вуче прави потез у истом минуту, шаље на терен Немању Милића и Александра Пешића, да би први само пет минута касније асистирао другом за повратак драме пред 25.000 гледалаца.

Уследио је снажан притисак Руса до краја, предњачио је расположени Михаило Ристић, који је пре месец и по дана управо из Звезде стигао у Краснодар, али је одбрана српског вицешампиона успела да издржи и задржи веома активан резултат пред реванш на крцатој Маракани.

Реванш је на програму за седам дана од 21 час.

Звезда је скинула главу са руског пања и избегла егзекуцију коју је требало да изврши дете клуба продато овог лета баш ривалу у плеј-оф рунди квалификација за Лигу Европе. Изданак чувене класе Михаило Ристић играо је убедљиво најбољу утакмицу каријере, смртоносном левицом смождио систем Владана Милојевића и утеривао страх у кости бившим саиграчима... Успео је да постигне и гол млади репрезентативац Србије, али га је из мреже извадила литванска судијска тројка! Довољно да допуни опасну луду утакмицу, хистерично друго полувреме током којег је српски вицешампион васкрснуо! И у Београд понео дозвољени минус - 3:2 у Краснодару.

Са једне стране навијачи Црвене звезде могу да буду задовољни, са друге... Пропушутена је шанса да се искажњавају превише офанзивни излети чете Игора Шалимова. Та стегнутост, неки ирационални страх коштао је Црвену звезду много бољег резултата. Посебно, јер је нападачки наш тим деловао врло, врло потентно. Видели смо сјај Немање Радоњића, голове Срнића и резервисте Пешића, колосалну шансу Боаћија... Са друге стране кратери изазвани изостанцима Бранка Јовичића и Милана Родића отварали су ливаде писменим легионарима из Руса. Још када се томе дода да Милан Борјан није имао дан, црвено-бели могу да буду задовољни што су примили само три гола.

Ћераће се Звезда још са Краснодаром, али биће врашки тешко. То је тим који има физичку моћ и техничку поткованост... Али нека гори Маракана због одличног резултата и одлукеВладана Милојевића да ризикује са Александром Пешићем и игром са два шпица.

На шкрге! Тако је дисао Звездин тим добрих 20 минута у љуштури Краснодаровог супер модерног здања! Звучни и тродимензијонални ефекти као персонификација богатства напели су до горњих граница техничке способности мотивисаних домаћина. Није Краснодар држао лекције српском вицешампиону у том периоду, али је демонстрирао оно што су сви знали - врло добру, готово одличну пас игру.

Звезда натерана да се брани је остављала квадрат празног простора или једног усамљеног играча. Било их је двојица посебно инспирисаних. Бразилац Вандерсон као да је узео пелцер од презимењака из Лудогореца који је прошле сезоне урнисао црвено-беле, а Михаило Ристић је играо једну од најбољих утакмица живота. Као да је бившим тренерима желео да стави до знања да су погрешили одлуком да га у матичном клубу прекомандују на позицију левог бека.

Српско-бразилска комбинација носила је бивоље рогове који стоје у грбу Краснодара! Ништа није слутило на добро, црвено-бели су били скучени на 20 метара, али погодак Игњатијеваскинуо је дефанзивну мрену са очију изабраника Владана Милојевића. Отресао је Звезду стега који је после 20 минута почела да игра.

Тешко је било узети лопту из сефа Краснодара, много тога се у игри Црвене звезде заснивало на покушаје контри, али опет је недостајала нека коцкица. Радии су добре ствариДоналд, Канга, Боаћи, Срнић је одлично опалио у 23. минуту, Радоњић је укључио турбо моторе у финишу, било је опасно и после прекида... Када се подвукла црта, било је јасно да Звезда може да пипа и осећа Краснодарове слабе стране.

Била је то једина добра поука првог полувремена, мада су брзо почели да се приказују кошмарне сцене из Сасуола. Већ после тридесетак секунди другог полувремена Класон је постигао погодак, а Михаило Ристић је наводио лопту левицом као да има џојстик. Била је то нестварна партија, демонстрација Ристићеве силе... Али постајала је противтежа на другој страни. Опет је Доналд одиграо капитенски, Радоњић је постао константнији... Промашена шанса Боаћија дала је крила играчима црвено-белих да још више јурну... Видели смо сјајан шутСрнића и сналажљивост Пешића. Било је ту позитивних момената, али реално Краснодар је заслужио тријумф.

Нека гори Маракана за седам дана.

КРАСНОДАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (1:0)
/Игњатјев 20, Клаесон 46, Петров 66 - Срнић 57/

Стадион: Краснодар
Капацитет: 34.291
Судија: Гедиминас Мажејка (Литванија)

КРАСНОДАР (4-2-3-1): Синицин – Петров, Гранквист, Мартинович, Рамирез – Ристић, Газински – Клаесон (од 78. Сулејманов), Мамајев (од 70. Жуглев), Вандерсон – Игњатјев (од 66. Смолов)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Савић, Бабић (од 70. Пешић), Анђелковић (од 78. Гобељић) – Ле Талек, Доналд – Срнић, Канга, Радоњић (од 66. Милић) – Боаћи.



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар