СИПА: Детаљи акције "Повратник"

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи с полицијским службеницима Полиције Брчко Дистрикта БиХ, започели су јуче оперативну акцију кодног назива "Повратник" која је усмјерена на сузбијање неовлаштеног промета опојним дрогама.

Босна и Херцеговина 17.08.2017 | 13:43
СИПА: Детаљи акције "Повратник"
У оквиру те акције, на подручју Брчко Дистрикта БиХ ухапшено је шест особа због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело организирани криминал, у вези с кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Још једна особа је саслушана у својству осумњичене, након чега је отпуштена из службених просторија, док се за једном особом трага. Наведене особе сумњиче се да су, од септембра 2016. до аугуста 2017. године, у сарадњи с особама из Републике Србије, набављале опојну дрогу хероин и вршиле дистрибуцију и препродају на подручју БиХ.

Такође се сумњиче да су на подручју БиХ  набављале и дистрибуирале опојну дрогу марихуана и спид. Над особама лишеним слободе још увијек траје криминалистичка обраде и оне ће током дана бити предате на даље поступање Тужилаштву БиХ.

Претресени су објекати на укупно десет локација на подручју Брчко Дистрикта БиХ и Тузле, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

У оквиру те акције пронађено је и привремено одузето укупно око 600 грама прашкасте материје која својим изгледом и својствима асоцира на опојну дрогу хероин, око 100 грама сухе зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, неколико таблета екстазија, дигитална вага, фолије и селотејп траке кориштене за паковање опојне дроге, комад ватреног оружја без дозволе са муницијом, лаптопи, рачунари, мобилни телефони и СИМ картице, уређаји за похрану података, одређени документи, биљешке и роковници, одређена количина злата и новац у укупном износу од око 30.000 КМ.

Активности су реализоване по наређењу Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника МУП-а Тузланског кантона. Приликом рада на том предмету остварена је изузетно успјешна сарадња с полицијским службеницима Полиције Брчко Дистрикта БиХ и МУП-а Тузланског кантона, те су полицијски органи још једном показали да смо сви на истом задатку и да имамо исти циљ, да се боримо против криминала и осигурамо сигурно окружење грађанима БиХ, саопштено је из СИПА.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јесте ли ви нормални

17.08.2017 12:14

Људи пустите дроге на улицу једино дрогирани моземо зивјети са оваквим политицарима на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

17.08.2017 13:29

Осим дроге и оружја све остало имам у стану,знаци ако мурија упадне готово Одузели људи кухињске ваге,селотепе и роковнике... хахахаххахахаха Бацају прашину народу у оци а тоне прешле преко гуње за Брчко они надју 100 грама траве и пола киле хероина и они су сила

ОДГОВОРИТЕ
Name

роцк

17.08.2017 14:34

Јер постоји овластена и неовластена продаја дроге. Благо се ономе ко је све то убацио у легалне токове!!!

ОДГОВОРИТЕ