Недовић тренира, Радуљицу и даље мучи кољено...

А Теодосића лист! Кошаркаши путују на "Суперкуп"! Освојили су “Трофеј Београда”, подигли самопоуздање и са додатним еланом кошаркаши Србије путују у Хамбург на “Суперкуп”.

Кошарка 17.08.2017 | 17:45
Недовић тренира, Радуљицу и даље мучи кољено...
Само позитивни утисци нанизали су се после завршетка „Трофеја Београда“, што је кошаркашима Србије дало додатни мотив за још јачи рад пред данашњи лет за Хамбург на нови припремни турнир. Тамо ће играти против Немачке, Пољске и Русије у периоду од петка до недеље.

На њему, по свој прилици, вероватно неће бити оних на које селектор Александар Ђорђевићније могао да рачуна ни на утакмицама против Грчке и Црне Горе. Ипак, добре вести донео је доктор националног тима Драган Радовановић.

"Недовић је почео опрезно да тренира. Ипак, морамо и даље да пратимо пажљиво његов рад, због типа повреде", напомиње Радовановић у разговору за Спортски журнал. 

Мада је и даље извесније да Недовић неће носити опрему Србије на Евробаскету у Турској, направљен је позитиван помак ка евентуалном прикључењу екипи у последњим данима пред одлазак на Босфор. 

Ситуација са Мирославом Радуљицом и упалом колена и даље се није битније променила.

"Комплетни налази Радуљичиног колена још нису стигли. Постоји клиничка слика и објективне тегобе. Међутим, потребно је да нам стигну налази да бисмо више знали. Заиста се надам да ће доћи".

Добра вест је да је Николу Калинића прошла вирусна инфекција, због чега је „скинут“ са листе повређених и болесних, док Милош Теодосић и даље муку мучи са листом, због чега није тренирао у теретани. Природа његове повреде захтева додатни опрез, како се не би пренаглило с отпором. 

Судећи по свему, Србија ће и у Хамбургу наступити у десеткованом саставу. Само да сви буду здрави и спремни за шампионат...

Турнир у Немачкој игра се од 18. до 20. августа, а поред Србије и домаћине играју још селекције Русије и Пољске.

Селектор Александар Ђорђевић има доста повређених играча и с њима се реди веома опрезно. Никола Калинић, који није играо меч са Црногорцима, почео је нормално да тренира, Недовић је такође изашао на терен, али ради веома опрезно. Велика је вероватноћа да ће Мирослав Радуљица пропустити и Суперкуп, док се Милош Теодосић осећа боље, али медицински тим Србије сигурно неће журити са Теовим изласком на терен, јер још није радио ни тренинге у теретани.

СУПЕРКУП, ХАМБУРГ - РАСПОРЕД*

Петак:

18.30 Немачка - Русија
21.00 Пољска - Србија

Субота: 

17.30 Немачка - Пољска
20.00 Србија - Русија

Недеља:

15.00 Немачка - Србија
17.30 Пољска - Русија

* Сатнице су подложне променама због телевизијских преноса у Немачкој

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар