ЛШ: ''Ватрени'' Наполитанци уадарају на Ницу!

Наполи и 55. 000 верника против италијанског проклетства! Француски клуб је против Ајакса показао да има материјал за Лигу шампиона, али недостајаће му Балотели и Снајдер.

Фудбал 16.08.2017 | 18:00
ЛШ: ''Ватрени'' Наполитанци уадарају на Ницу!
У Напуљу се вечерас игра један од дербија плеј-офа за Лигу шампиона. Италијански или француски представник ће извисити за место у Лиги шампиона и мораће да се помири са играњем у Лиги Европе. Ко ће то бити: Наполи или Ница?

Напуљ је спреман за премијеру у сезони. Иако је сезона годишњих одмора, на Сан Паолу ће се вечерас окупити 55.000 навијача. Толико карата је продато, што значи да ће стадион бити скоро крцат са обзиром да прима нешто више од 60.000 посматрача. Не треба трошити речи о атмосфери која вечерас у Напуљу чека госте са Азурне обале. Наполитанци ће приредити ватрен дочек Французима.

Међутим, плеј-оф за Лигу шампиона је последњих година табу за италијанске клубове. Од сезоне 2010/2011 само је Милан 2013. успео да прође када је елиминисао ПСВ Ајндховен. Следећег лета је Билбао елиминисао Наполи, потом је Лацио испао од Леверкузена, да би претходног лета Рома поклекла против Порта. Италијани никако да ухвате залет на време. Плаћају скупу цену календару, односно каснијем почетку сезоне него у осталим лигама. Пре Милана и 2013. године су на последној препреци падали Сампдорија и два пута Удинезе.

Управо форма и спрема би требало да буду адут Нице, која је већ одиграла четири меча од почетка сезоне. Два против Ајакса којег је елиминисала захваљујући головима у гостима. У првенству је одиргала две утакмице и обе изгубила што значи да има проблеме у игри. Французи ће вероватно доћи да се бране. Поготово што не могу да рачунају на прве звезде Балотелија и Снајдера који су повређени и нису ни допутовали у Италију. Сав терет ће пасти на брзоногог нападача Плеу који је убитачан из контранапада.

Код Наполитанаца су сви спремни, а тренер Сари има само дилему да ли да Хамшику иЖоржињу у везном реду прикључи Алана или Зјелинског. Ближи првој постави је Бразилац који ће физички моћи да парира снажном везном реду Нице. Напад ће предводити Инсиње, Каљехон иМертенс.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар